От х:

Днес в x:

Благотворителност с хляб и риба за диабетиците

Храните бяха посрещнати с въодушевление

Съвсем по библейски, националната асоциация на диабетиците, нахрани 110 социално слаби свои членове от Хасково. По подобие на Исус който нахранил бедните с хляб и риба, и членовете на местния съюз получиха двата продукта в добавка с още 12 артикула между които храни и подправки за манджи. Пакетите бяха раздавани в бившия пенсионерски клуб на ул. „Генерал Карцов“ който е новото седалище на диабетоболните.

Всеки диабетик получи по близо кило скумрия

 В рамките на следващите 5 седмици, по 110 членове на съюза с най-ниски пенсии ще получават хранителните колети. Всеки от тях е на обща стойност 30 лв. „Има храни които не сме накусвали с години“,видимо развълнувани споделиха възрастните хора. Половин килограм кашкавал, килограм и половина пиле, сирене и скумрия бяха продуктите посрещнати с най- голямо въодушевление. Освен тях има консерви грах, домати, картофено пюре и килограм и половина плодове.

Храната се получаваше срещу извлечение от последната пенсия

До сега програмата за подпомагане на социално слабите диабетоболни се осъществяваше само в София. Сега новото ръководство на хасковските диабетици в лицето на Петър Дялков успя да се пребори част от продуктите да бъдат пренасочени и за провинцията.

Петър Дялков

Доволни сме от новия офис и решението на общината, коментира Дялков. Диабетоболните бяха изгонени от Бизнесцентъра от собственика му Фуат Гювен и получиха от общината офис на 4я етаж от блок на улица „Ивайло“ в центъра на Хасково. След протестът им че достъпът е затруднен, общината отпусна просторното помещение на „Генерал Карцов“ №2.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини