От х:

Днес в x:

Етажите на властта в Димитровград изкатерени за 2 минути

Ивона Трендафилова от Пловдив

Илиян Найденов от Пловдив постигна най-добро време – 2 минути и 3 секунди, при катеренето на 14-етажната сграда на общинската администрация в Димитровград днес. 12 алпинисти участваха в атрактивното състезание, организирано от местния алпийски клуб “Хеброс 99” в чест на 101-ата годишнина от обявяването на независимостта на България. Сред участниците имаше и две жени, и двете от Пловдив – Ивона Трифонова и Станимира Делева. За състезанието бяха пристигнали и катерачи от Стара Загора, Варна, Дряново. Четирима от алпинистите бяха от Димитровград, но те не участваха в класирането.

Атрактивното катерене по фасадата на една от най-високите сгради в града се провежда за втора поредна година. През 2008-а надпревавара бе спечелена от русенец, чието постижение от 2.30 минути днес бе бито от пловдивчанина.

При жените първа бе Станимира Делева от Пловдив с време 3 минути и 16 секунди, постижение, по добро от на повечето мъже. Един от най-бавните – Росен Георгиев от Варна, пълзя до покрива в продължение на цели 4 минути и 55 секунди.  

Победителите Станимира и Илиян получиха по 250 лева. Наградният фонд от общо 1000 лв. е осигурен от община Димитровград.

Станимира Делева бе по-бърза от много мъже
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини