От х:

Днес в x:

Мангъров се оплака от работната група срещу зеления сертификат

След като в средата на януари доц. Атанас Мангъров оглави протеста на "Възраждане" пред Народното събрание, днес той се появи и вътре в парламента и даде брифинг редом с лидера на партията Костадин Костадинов и Деян Николов, който бе кандидат за депутат. Целта на краткия му брифинг беше да се оплаче от първото заседание на работната група за въведените мерки при премиера Кирил Петков.

Групата беше формирана след опита за щурм на парламента от протестиращи срещу зеления сертификат и бе своеобразен жест на премиера за диалог с протестиращите. Основен предмет на работа на групата са въведените противоепидемични мерки. В нея членуват 12 души - шест от Министерския съвет и шест, посочени от протеста на "Възраждане", сред които са доц. Мангъров и кандидатът за депутат Деян Николов.

В кулоарите на НС двамата се оплакаха, че не са им разрешили да излъчват на живо заседанието на групата с аргумента, че срещата не била с такъв формат. Те заявиха още, че проф. Радка Аргирова, съветник на премиера по въпросите на пандемията, е прекъснала набързо заседанието.

Николов сравни днешната среща с коалиционните преговори по сектори, които бяха организирани от "Продължаваме промяната" и се излъчваха на живо, и настоя за прозрачност и при тези заседания.

Мангъров, който отскоро е и съветник на депутата от "Възраждане" Елена Гунчева, обвини правителството в цензура.

Костадинов пък заяви, че веднага след края на пленарното заседание ще потърсят отговори от премиера и проф. Аргирова.

Източник: offnews

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Та
    Така
    5 -1
    19:35, 28 яну 2022
    така правят неграмотните, с процедурни хватки. Че , тази аргирова през 1985 г. пренесе цяла епруветка с ХИВ през границите, та сега ли когато е легализирана от правителството.
  • 2
    Ин
    Иначе
    2 -3
    12:02, 29 яну 2022
    Интересно с какво ще ни се натрапват Джангъров и новият Болен Лидеров след, като отшуми пандемията?
  • 3
    45
    456
    1 -2
    20:53, 29 яну 2022
    Тия от Възраждане са с дълбоки психични отклонения.
    Особено впечтлителен е оня изцъкления с очилата.
Последни новини