От х:

Днес в x:

Добрин Добрев е тайнственият купувач на ФК „Хасково“

Добрин Добрев

Мажоритарния собственик на „Спартак ВН“ Добрин Добрев е евентуалния купувач на футболен клуб Хасково. Това призна бившия президент на хасковлии Здравко Узунов, който в момента държи контролния пакет акции на отбора от Ямача. До момента сделка няма макар да има договорка за такава, призна Узунов. Според него ако намеренията на инвеститора са сериозни той е готов да се раздели доброволно с акциите си, при единствено условие да запази правата на футболистите от наборите 92-ра и 93-та които са израсли по негово време. „ Тези момчета ги отгледахме ние със Шенер Сабри. Когато дойдох в отбора нямаха нито един юноша а оставихме школа със 150 деца. Мисля че имаме право за тях“ категоричен е Узунов. Само при евентуално откупуване на тези играчи ще се искат пари, потвърди Узунов. Разбира се новия инвеститор трябва да погаси и задълженията на клуба които са в размер от 15 хиляди лева. Това били задължения от мобилни телефони на играчите и „някакви неплатени осигуровки“. Сумата била натрупана след като Узунов сдал президентския пост.

Задълженията едва ли са сериозна сума за Добрев, коментират вътрешни на клуба хора. Понастоящем отборът му Спартак Варна има над 5 млн лева дългове и на този фон парите искани за Хасково са капка в морето. Планираната за вчера среща между настоящото ръководство на Хасково и инвеститора се отложила заради преговорите които вървят за продажбата на Спартак ВН. Пред Радио „Гонг“ вчера, Добрев призна че се е договори за продажбата на акциите си на кандидатът за президент на „соколите“ Асен Асенов. Именно това е била пречката за да се финализират преговорите за Хасково, потвърдиха пред Haskovo.net и неговите представители братята Хабил и Хакиф Хабил.

Добрин Добрев финансист и строителен предприемач. Той влезе в ръководството на Спартак ВН през април тази година, а впоследствие изкупи и мажоритарния пакет на отбора. Вътрешни неразбории и огромните задължения на клуба го отказаха от дейност във Варна. По неофициална информация, бизнесменът е налял над 1 000 000 лв в тима на „соколите“

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини