От х:

Днес в x:

Кирил Петков: Имаме 3 сериозни казуса, които трябва да решим днес

Имаме 3 сериозни казуса, които трябва да решим днес. Приоритет е енергийната криза, трябва да отделим допълнителен бюджет, за да можем да премахнем огромната тежест, която в момента застрашава и бизнеса, и енергоразпределителните дружества, и потенциално крайните цени на бита", каза в началото на последното редовно заседание на Министерския съвет за 2021 година премиерът Кирил Петков.

По думите му днес - на заседанието, ще бъдат взети мерки с конкретни бюджети, с цел да бъде премахнат този осезаем и много сериозен риск за страната.

"Второто нещо е да се фокусираме върху Ковид кризата, не можем да игнорираме факта, че Омикрон чука на вратата и сме буквално на седмици, може би две или три, преди поредната вълна, която ще дойде. Ние трябва да сме готови с максимална програма за ваксинация и оперативен план за намаляване на риска върху болничната система", допълни Кирил Петков.

Премиерът очерта и третия сериозен казус - социалните мерки. Според него е важно да бъдат приети, защото са нужни за пенсионерите.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Мн
    Много
    5 0
    07:58, 31 дек 2021
    Много казуси бре, които не искате да решите. За да ги сторите направете следното : Спрете износа на ток от АЕЦ. Продавайте на ЕС излишъка от вътрешната консумация, зелената енергия и американските централи. Направете нова АЕЦ или разширете старата. Оправете болниците и здравеопазването . Закопчейте главния прокурор и прокуратурата. Оправете съдебната система. Повишете жизнения стандарт на българина. Не се грижете за ваксините, защото ни превърнахте в роби на фармацията, оставете ни, голяма загриженост. Измираме и от други болести, не е само вируса.
Последни новини