От х:

Днес в x:

Най-скъпата кола в света

Rolls-Royce Boat Tail бе обявена за най-скъпата кола в света. Цената на всеки екземпляр от това автомобилно бижу надхвърля 28 милиона долара.

Причината за зашеметяващата му цена е уникалността на автомобила - в момента в целия свят има само три коли от този модел. Дизайнът му е вдъхновен от романтичните яхти от 30-те години на миналия век.

Ролс Ройс

Всеки от трите 5,3-метрови кабриолета  Boat Tail е сглобен и ръчно боядисан, всичко в салона е украсено с гилоширани шарки, а на централния панел на таблото е монтиран часовник Bovet 1822.

Общо във всеки от автомобилите има по 1813 уникални части. Кабриолетът се задвижва от 6,75-литров V12 двигател с двойно турбо.

Ролс Ройс

Разработването и производството на този уникален автомобил е отнело четири години. 

Освен уникално преживяване на пътя, Rolls-Royce Boat Tail може да се превърне и в подвижен бар за романтични разходки, пикник или чаша шампанско на фона на красив залез.

Когато се вдигне предния капак, колата се разтваря като цвете, в което има чадър, въртящи се коктейлни масички с подходящите високи столчета и два миниатюрни хладилника. В които има по една бутилка скъпо шампанско Armand de Brignac.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини