От х:

Днес в x:

Учителка от Хасково сред 8-те в страната с награда „Константин Величков“ на МОН

Изображение 1 от 5

    Преподавателката по български език и литература от Спортното училище „Стефан Караджа“ в Хасково Светла Сирачкова получи днес наградата „Константин Величков“ на Министерството на образованието и науката. Тя й бе връчена от началника на Регионалното управление на образованието Веселина Павлитова.

    Учителката от Хасково е сред 8-те преподаватели, които получават наградата. Присъжда й се за добрите постижения в работата й с деца и ученици за преодоляване на проблемно поведение.

    Призът „Константин Величков“ е учреден през 2005 г. и традиционно се дава по случай Деня на народните будители. Наградата е израз на уважението, признателността и благодарността към приноса на съвременните будители.

    „Тази награда е повод за гордост на цялата училищна общност в Хасково“, подчерта Веселина Павлитова.

    Светла Сирачкова благодари за престижната награда. И посочи, че оценката на труда й означава много за нея и й дава нови стимули да работи. Тя благодари на директорката на спортното училище Силвия Тенчева за подкрепата да развива идеите си в работата с учениците.

    Тя обаче сподели и горчивината си от неглижирането от обществото на учителската професия. „Когато обаче видиш успехите на учениците си, разбираш категорично, че всяко усилие си е заслужавало“, коментира още тя.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Чу
      Чудо
      23 -4
      15:11, 8 ное 2021
      В спортното ли имат най-големи постижения по български и литература? Браво! Ако тази дама е събудила спортистите, тя и умрял може да вдигне!
      • Ев
        Евреин
        9 -5
        16:03, 8 ное 2021
        Чети малко поне,статията е кратка! Става въпрос за постижения с ученици с проблемно поведение! Не бързай да го вдигаш и смъкваш!
      • Чу
        Чудо
        6 -3
        17:48, 8 ное 2021
        Аз какво съм написал? Будителят вдига заспалите, а умрелите ги вдига възкресител, но това е един друг празник, който може и да е по-близо до Вас, от този на Българските Будители!
    • 2
      Ру
      РУО
      15 -6
      15:17, 8 ное 2021
      Кой спечели конкурса за началник на РУО?
      Хайде медиите малко светлина по въпроса!!!
      Или отново резултата е равен???
      • Го
        Гошо
        2 -5
        17:32, 8 ное 2021
        Подлоги слагащи минуси. Отрепки
    • 3
      Уч
      Ученик- 2006
      4 -4
      20:06, 8 ное 2021
      Браво госпожо !
    • 4
      Уч
      УЧИТЕЛ
      5 -2
      21:27, 8 ное 2021
      Браво на учителката! Браво и на нейния директор- госпожа Тенчева! С такава подкрепа не само развиваш идеите си. С такъв директор децата имат успехи, училището постига резултати и върви напред! Адмирации, госпожо Тенчева!
    • 5
      Аз
      Аз
      3 -2
      21:57, 8 ное 2021
      Павлитова печели конкурса, защо питате
    • 6
      Аз
      Аз
      3 -3
      21:58, 8 ное 2021
      Павлитова печели конкурса. Защо питате
    • 7
      Би
      Бивш
      3 0
      10:44, 9 ное 2021
      В Спортното българският език трябва да се преподава много по-настойчиво!!! Контингентът не владее добре, а е мнозинство в това училище, което на практика е социално училище - закуска и обяд, понякога и вечеря! Машалла!
    Последни новини