От х:

Днес в x:

Приказка без край. Дупето на Лила потресе и Чикаго

Пристигането на нов консул в Чикаго обикновено не предизвиква никакви реакции, пише вестник "Чикаго трибюн", като отбелязва, че "най-много да се появи статия в някое от изданията на чужди езици".

След това започва всекидневието с подновяването на паспорти и старания за засилване на търговските връзки между страните.

Но назначаването на Лила Георгиева за консул на България предизвика вълни, които се усетиха и в родината й.

Миналата седмица премиерът Бойко Борисов беше запитан от телевизионен водещ за нейното назначение. Някои български американци не са доволни от Георгиева, която преди време позира за приятел-фотограф по гащички.

Историята можеше да приключи с това, ако Георгиева не беше поставила снимката на своята страница в интернет.

Това очевидно не е било добро решение за бъдещата кариера на дипломат, пише "Чикаго трибюн".

Премиерът избягна въпроса. Но българското посолство във Вашингтон заяви, че има информация за трима души, които са се оплакали. В района на Чикаго живеят между 20 и 30 хиляди българи.

Георгиева отказа да коментира.

Преди две години нейните шефове отговориха на публикуването на фотографията с еквивалента на дипломатическия Сибир - Георгиева трябваше да придвижва бумаги в министерството. Миналата година тя не замина за Бразилия.

Може би трябваше да избере Рио де Жанейро, а не Чикаго: критиците щяха да бъдат по-малко, а подобно скромно облекло там е нещо нормално.

Източник: kafene.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини