От х:

Днес в x:

Започна обучението за гласуване с машини в четири общини

Започна обучението за граждани за гласуване с машини в четири общини на областта от днес. Това са: Свиленград, Симеоновград, Ивайловград и Тополовград.

През вчерашния ден машините с демо версиите бяха получени от представителите на общините в РИК. Те ще бъдат използвани за определено време и след това върнати, за да може на ротационен принцип да бъдат предадени за обучение и в другите общини на региона. Обучителните машини за Хасковска област са общо шест.

В Тополовград специализираната машина за гласуване ще бъде позиционирана по график в кметствата на няколко села.

На 28 октомври е в село Хлябово от 12 до 15 часа.

На 29-и обучението ще се проведе в село Орешник от 9 до 12 ч., в с. Устрем машината ще е във времето между 13 и 16 ч. На 30-и октомври се гласуват пробно жителите на село Радовец от 10 до 12 часа в читалището, в залата на кметството между 13 и 16 часа тази възможност ще имат жителите на село Синапово.

В последния ден на месеца-31-и октомври машината с демо версията за изборите за президент и народни представители ще бъде поставена от 8.30 до 11 часа на първия етаж „Център за информация и услуги“ на Общинска администрация Тополовград.

В Симеоновград от днес до 30-и октомври жителите могат да гласуват пробно на машина между 8 и 17 часа в сградата на общинската администрация. В тази община няма да има обучение по селата, защото само в една селска секция хората ще гласуват машинно.

В Свиленградската община също ще има обучение по селата.

Първи са днес в селата Капитан Андреево, Момково и Студена.

За гласуване на избори 2 в 1 жителите на Свиленград ще имат възможност да се пробват в следващите три дни. Машината ще е разположена от 10 до 17 часа в помещение до сладкарница „Парапина“.

Община Ивайловград ще проведе също обучителна кампания за машинно гласуване по селата. На 30-и октомври от 11.30 ч. До 15 часа, във фоайето на Народно читалище "Пробуда 1914" в Ивайловград ще се проведе тестово гласуване със специализирано устройство. Графикът за останалите населени места в общината е: днес от 12 ч. в кметство с. Планинец, от 14 ч.в сградата на кметството в с. Белополци, а на 29-и октомври да гласуват с машината ще имат възможност да се упражнят жителите на с. Железино, от 15.30 ч. и от 16.30 ч. хората от с. Гугутка.

В община Любимец обучението за гражданите ще е между 1-ви и 5-и ноември във фоайето на НЧ „Братолюбие“.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини