От х:

Днес в x:

Възрастен шофьор с 3,09 промила алкохол предизвика катастрофа в 9 сутринта

Бързо производство е образувано срещу 76-годишен шофьор от Свиленград за причинената от него вчера катастрофа в нетрезво състояние.

Инцидентът е станал 9,15 часа в сряда на улица „Ст.Дочков“. Възрастният мъж седнал зад волана на колата си "Микро Компакт Кар Смарт", след доста солидно количество изпит алкохол. В колата до него била съпругата му.

Преди да навлезе в кръгово кръстовище ударя отзад движещия се пред него лек автомобил „Мерцедес“, шофиран от 27-годишна жена от с.Куклен. От удара е пострадала съпруга на водача, която е с фрактура на дясна ръка. Пристигналите на място пътни полицаи са използвали техническо средство, което показало, че употребата на алкохол в кръвта на шофьора е 3,09 промила. Отказал кръвна проба.

За още един сериозен инцидент от вчерашния днес съобщават от полицията.

Водач и двама пътници са паднали в дере след загуба на контрол над колата. 20-годишен мъж от Стара Загора е шофирал „Форд“ на пътя от с.Изворово за с.Йерусалимово. Младият водач е загубил контрол над управлението, излязъл е в ляво на платното за движение и е паднал в дере. Вследствие на това е с комоцио. Пострадали са и пътуващите в колата две момчета – харманлиец на 19 г. и негов връстник от с.Изворово, които са с охлузвания. Съставен акт.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Лу
    Лудия Макс
    5 -1
    11:05, 16 сеп 2021
    Съпругата е разсеяла добре почерпения възрастен шофьор. А пък може би са били двамата на запоя до ранни зори ! Трябвало е и навигаторката също да проверят за алкохол.
    Питане към автора на статията , понеже поражда доста въпросителни и недоумения!
    1. От кога пътните полицаи проверяват за алкохол в кръвта на място? Кръвта от вената или пръста я взимат и какво ще е това техническо средство?
    2. От кога водачите на смарт автомобили станаха шофьори и обратното, младите шофьори станаха водачи?
    • Бъ
      бъзз
      2 -1
      14:55, 16 сеп 2021
      По т. 1 - " Чл. 3. (1) (Изм. - ДВ, бр. 81 от 2018 г.) При извършване на проверка на място от контролните органи концентрацията на алкохол в кръвта се установява с техническо средство, а употребата на наркотични вещества или техни аналози - с тест."

      Сега просветна ли Ви, как на място се установява алкохол в кръвта?!
Последни новини