От х:

Днес в x:

Младежи от четири държави обсъждаха бъдещето на дигитална Европа

Изображение 1 от 5

    Младежи от четири държави се включиха в кръгла маса на тема „Бъдещето в дигитална Европа“, съобщиха от община Хасково.

    Какво е бъдещето на Европа през призмата на дигиталните технологии, киберсигурността, съхранението на данни и рисковете, които носи този процес, ролята на образованието и дигиталните умения като ключова стъпка за цифровото приобщаване бяха част от темите, които обсъдиха участниците в кръглата маса.

    Събитието, което е част от програмата на община Хасково за Деня на града, се реализира с активното участие на младите хора от България, Унгария, Франция и Румъния. По време на дебатите по темата „Бъдещето на дигитална Европа“ те обмениха опит в добрите практики за работата си в киберпространството.

    Добрата практика, която община Хасково представи пред партньорите в проекта „Вяра в общността и европейското достойнство 2020“ /FACED20/, е дигитализацията на архива на най-голямата библиотека в Хасковска област - Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      По
      Порчо
      4 0
      16:25, 7 сеп 2021
      Европа тъкмо седеше и чакаше какво ще решат в Хасково младежите от четири държави, за да тръгне по набелязания от тях път!
    • 2
      Ба
      бат Танас
      3 -2
      19:54, 7 сеп 2021
      Хляб може и да няма обаче машини за гласуване има и избори на всеки два месеца ще има. Благодарение на модела на Радев ще скондапцаме .
    • 3
      Ев
      Европа
      2 -2
      22:48, 7 сеп 2021
      Какво бъдеще ве скоро европа ще се залее от талибани които ще онаждат млади немкини по улиците на Берлин тогава вече бабата глупендър ще гушне дървото
    Последни новини