От х:

Днес в x:

Контрабандни цигари извадиха от тайник на каравана

Изображение 1 от 2

    90 000 контрабандни цигари откриха в специално направен тайник на каравана митничарите на граничния пункт „Капитан Андреево“

    Незаконните цигари са разкрити при проверка на джип "Land Rover" с чужда регистрация с прикачената към него каравана. Водачът, британски гражданин, пътува със семейството си от Турция за Великобритания.

    По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

    При първоначалния оглед митническите служители констатират, че в задния край на караваната е изградена допълнителна стена, което се потвърждава и при последвалия рентгенов контрол.

    След демонтаж на част от стената в специално изградения тайник, облепен с алуминиево фолио, са открити над 4 500 кутии цигари с от две популарни марки.

    Тютюневи изделия са без български акцизен бандерол и са иззети.

    На водача са съставени два акта – единият за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи, другият - за наличието на тайник.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ам
      Ами да
      0 0
      08:26, 1 сеп 2021
      Ще има контрабандни цигари как иначе, пък липсват 32 милиона от КГПП -то в Капитан Андреево?! Щом за едните може, може и за тези които са от "другата "" страна!

    Още новини

    Последни новини