От х:

Днес в x:

Зам.-кметът на Асеновград: Да изминеш 160 км. в планински условия си е предизвикателство

Изображение 1 от 4

    Заместник-кметът на Асеновград Стоян Димитров приветства участниците в едно от най-мащабните спортни събития, на които асеновградска община е домакин през почивните дни - Ултрамаратона "Персенк Ултра".

    Стартът на състезанието бе даден в късния следобед на петъчния ден.

    "Изключително ми е приятно, че за първи път имам възможността да присъствам на официалното откриване на това спортно събитие, провеждащо се на територията на Асеновград и още няколко други общини.

    Фактът, че и тази година в Ултрамаратона „Персенк Ултра“ се включват близо 500 души е показателен, че интересът към състезанието става все по-голям.

    Община Асеновград благодари на инициаторите за перфектната организация и усилията, които полагат за безопасността на участниците.

    Справят се отлично, независимо от затрудненията, с които ги сблъсква настоящето, като преминем през ограниченията заради коронавируса и достигнем до пожара над Югово, откъдето първоначално трябваше да бъде трасето на част от маршрута.

    Да изминеш 160 километра, тичайки или ходейки, и то в планински условия и без да си спал близо 24 часа, е истинско предизвикателство, пред което не всеки може и смее да се изправи", каза при откриването Димитров.

    Той се обърна към стотиците ентусиасти, подредили се на линията за СТАРТ: "Позволете ми от свое име и от името на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев да поздравя всички участници в Ултрамаратона „Персенк Ултра“ и да им пожелая успех!

    Бъдете внимателни, пазете се, отдайте се на забавлението и нека всички да финишират без травми и горски инциденти".

    Състезателите в маратона са разпределени в четири маршрута, според желанието и възможностите си: „Персенк Ултра“ (160 километра); "Диво Прасе Ултра“ (110 километра); „Орехово Ултра“ (50 километра); "Орехово Рън“ (30 километра).

    Очаква се първенецът да пристигне на финала в Асеновград днес следобед.

    Маршрутът, който ще изминат участниците в най-дългата дистанция от 160 километра, е както следва: Асеновград  – Асеновата крепост - „Луковица“ - Бяла черква - село Хвойна - село Малево – село Орехово - Каньона при Цирикова църква - Чудните мостове - старият римски път, в близост до връх "Голям Персенк" - местност "Мезаргидик" - хижа "Персенк" – село Орехово – Бяла черква – село Добралък – хижа "Руен" – село Яврово – село Лясково – Асеновград (при СТАРТ/ФИНАЛА на централния площад "Академик Николай Хайтов").

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини