От х:

Днес в x:

Разследват районен прокурор. Армията гаси пожар. Преглед на регионалния печат

"Пожар в село Студена, пращат армията в Сладун" съобщава "Хасковска Марица" Това са две села, до едното има пожар при другото няма. Според вестника армията е била изпратена именно към селото до което не гори. Иначе големия пожар между Радовец и Студена започнал от искра от технически неизправна машина. 600 декара лесонепригодни площи са изгорели, заплаха за хора и имущество не е имало. Пожарът е овладян.

"Микробус помля опел с бременна". 19 годишната Ангелина от Конуш тръгнала да ражда, 18 годишния и мъж тръгнал да я вози за родилното макар че нямал книжка. На светофар на Кърджалийска спират на червено само за да дочакат засилен колбасарски бус да ги нацели отзад. Ангелина е стояла отпред. Преглед в болницата е установило че тя и плодът са добре. Опелът не е.

"Нови попълнения в ОБС, пускат ГЕРБ в комисиите после". Младата майка Светослава Стоянова и шефката на неврологията д-р Стефка Въкова влизат в общинския съвет на мястото на депутатите Фани Христова и Делян Добрев. Ако имате Дежа Вю докато четете тази информация уважаеми читатели, то е защото преди няколко дни отново се търкаляше по вестникарските заглавия. Сигурно е много важно.

Важен успех постигнаха каратистите на хасковския клуб Торнадо. Момичетата на Нели Станчева завоюваха 14 медала от две международни състезания в Япония. Или както сполучливо се изразява "Хасковска Марица" на спортната си страница, "Торнадо бие Японци в Япония". Още повече на стил който е измислен в страната на изгряващото слънце.

"Глобяват Баничар с 15 хиляди заради нелегален работник". Думите са на шефът на инспекцията по труда Иван Богданов. Както се казва-дай го видим с очите си. Половината от глобите на инспекцията падат в съда. Отделен е въпроса че някои, с нелегални работници и нелегални практики, въобще не стигат до глоби камо ли до 15 хиляди.

"Офицер бракониерства, арестуват го с белезници". Пенсионирания военен Живко Йорданов заредил пистолет Макаров, взел синът си и свой приятел и отпрашил към Сивата Вода за да бракониерства. Разликата с предишни случаи била че сега бил подаден сигнал до полицията. Заедно с ИАРА те устроили засада и към 5 сутринта спипали Живко с приятелчетата му с недвусмислени доказателства-две мрежи и 50 кила риба. 2-ма от тримата са бракониери рецидивисти. В крайна сметка само ще ги глобят заради "използване на забранени средства в улова на риба". 300 до 600 лв.

"Разследват Районния прокурор на Свиленград", пише "Новинар Юг". Гастарбайтер подал сигнал срещу Маргарит Камбуров че последния му прибрал 1000 лв от гаранцията. Заради това държавния обвинител е разпитван и от националната следствена служба. Интересното е че шефът на Камбуров, окръжния прокурор Иван Ванчев не знае нищо за случая.

"Изритаха длъжница от стола на областната"-челно заглавие във вестника. Стола си е същински стол/място за храна/, длъжницата е фирма/Кипарис 777/, която като наемател на стола не е платила нито лев от обещаните в договора 3333 лв месечен наем. Затова губернаторът Румен Данев ги изритал. Това е историята, всякакви останали съвпадения по /женски/ род и число са неуместни и неправилни.

"Евакуират 150 коня заради пожар" Свиленградския пожар може и да не е застрашил селата Студена и Радовец, но е поставил под опасност една от най големите конеферми в България която се намира там. 150 расови жребеца са били евакуирани в късния следобед след като фронтът на пожара достигна 3 км. Впоследствие стихията е овладяна.

"Борис Вълканов става почетен димитровградчанин" от страница втора. Композиторът бил предложен за почетен "бригадир" от колегата си диригент Доцо Йоцов.

"Строят незаконно край язовир Ивайловград" Според статията, в нивите на починал жител от село Хухла са построени няколко вили. Наследниците на имота многократно са предупреждавали самонастанилите се да се махнат но ефект никакъв. РДНСК пасува, а кметът на Ивайловград казва: Вярно е, има такова нещо. ?!!!!! Ако кмет примерно в Англия, си признае че знае за такава гавра с частна собственост и не е направил нищо, медии и общественост ще го накарат да се гръмне. Или направо ще го гръмнат. Все още се търси кое е сбъркано в България-медии, общественост или самата държава.

Спортна страница посветена на казуса "Сделка или не", за футболния клуб на Хасково. До понеделник ще стане ясно купуват ли го или не. Ако до началото на седмицата настоящите собственици не склонят да продадът акциите си, братя Хабил ще търсят нов отбор. Според традиционните клишета в местните футболни среди, тогава те ще станат пишман бизнесмени и несериозни инвеститори. Така обаче се говореше и за Любимец и за Стамболово. И двата тима сега са с доста страници напред в материала в сравнение с Хасково.

Дежурното напомняне за Григор Димитров. Дали от свян, това не е собствена разработка а препечатка от известния тенис-сайт TennisWeek.com. Момчето било бъдещето на световния тенис. Явно сушата за новини не подминава дори и световните сайтове за тенис.

Това бе по-интересното от днешната регионална преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини