От х:

Днес в x:

Франция разследва "смъртните заплахи срещу лица на изборни длъжности", подкрепили ваксинационната стратегия

Френското правосъдие започна днес разследване на "смъртните заплахи срещу лица на изборни длъжности", които от седмица получават парламентаристи, подкрепили ваксинационните мерки на правителството и въвеждането на здравен пропуск, предаде Франс прес.

Председателят на Националното събрание Ришар Феран беше обявил миналия четвъртък, че е подал сигнал на правосъдието за тези опити за сплашване на парламентаристи, някои от които са внесли жалба, уточни прокуратурата в Париж. По думите на Феран голям брой депутати са били обект на смъртни заплахи, защото са подкрепили представената на 12 юли от президента Еманюел Макрон ваксинационна стратегия за борба срещу нов скок на епидемията от КОВИД-19.
Имената на заплашваните депутати не се съобщават. Но депутати от президентската партия "Република, напред!" публикуваха в социалните мрежи някои получени съобщения.

"Кажете на останалите депутати да гласуват както трябва, тъй като отсега нататък ще получавате истински куршуми (аз съм въоръжен), внимавайте къде ходите. Никога няма да ни инжектирате с ваксината", се подчертава в едно от съобщенията, адресирано до депутат.

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен разпореди в петък вечерта на префектите и на силите на реда да засилят мерките за защита на парламентаристите в условията на мобилизация на антиваксърите.

През почивните дни много ваксинационни центрове във Франция бяха вандализирани и опожарени.

В събота близо 114 000 души демонстрираха в цяла Франция срещу най-новите правителствени мерки, осъждайки удължаването на действието на здравния пропуск, задължителното ваксиниране на здравните работници и "здравната диктатура".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ве
    Венци
    2 0
    09:58, 21 юли 2021
    Браво на французите !
  • 2
    Пи
    ПИТАМ
    0 0
    14:36, 21 юли 2021
    Ама че заглавие с грешка
Последни новини