От х:

Днес в x:

Жалват се от безводие в блок на „Васил Левски“, ВиК търси проблема

    За липса на вода от около 20 дни се жалваха жители на блок 39-47 на булевард „Васил Левски“ в Хасково. Обитателите заявиха, че проблемът е в двата входа на жилищната сграда, в която са засегнати над 40 домакинства.

    По думите им водата спира рано сутринта и идва късно вечер. Така било по всички апартаменти по етажите. Днес вода нямаше в апартамент на седмия етаж. Собственичката Петя Христова беше напълнила вода в кофи, за да може да поддържа основна битова хигиена, макар и непълноценна. Тя и съседът й Метин Хасан заявиха, че неколкократно сигнализирали за проблема във ВиК. До този момент обаче нямало решение. Обитателите дори събрали подписка и писмена жалба, която искали да внесат във водното дружество.

    Думите им потвърдиха двайсетина души, които спонтанно се събраха днес пред блока, за да изразят недоволството си от липсата на вода. Те заявиха, че ако проблемът им не бъде решен през следващите дни, ще организират протест.

    Потърсен за коментар главният инженер във ВиК – Хасково Лозко Лозев заяви, че ще провери какъв е проблемът с водоснабдяването в блока, за да бъде потърсено решение за отстраняването му.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    Последни новини