От х:

Днес в x:

Ледени късове колкото яйце потрошиха Червен бряг, паднали дървета в Пловдив

Над 80 сигнала в четвъртък вечер в Пловдив за паднали дървета, скъсани кабели, изхвърчали табели и ламарини от покриви. Щети има по много автомобили, паркирани на различни улици. Върху тях са паднали дървета и големи клони. За щастие няма пострадали хора.

Цяла нощ пожарникари и общински служители са отстранявали поражения в града, има данни за отнесени покриви, строителни конструкции, рекламни съоръжения. Броят на сигналите непрекъснато расте, има и такива за затиснати автомобили. Над 10 коли са блокирани от паднали клони и повалени дървета. На ул. „Ибър” също са паднали дървета и са затиснали автомобили. Живущи в района споделят, че бурята е била страшна.

В няколко населени места край Пловдив е паднала градушка, спрял е и токът за кратко.

Сериозни щети след вчерашните градушки и в Червен бряг. Огромни ледени късове, някои дори по-големи от яйце, изпочупиха покриви, изолации и автомобили. Сградата на общината също е с потрошени прозорци. Съсипани са градини и лозя.

„Събираме комисията по бедствия и аварии, за да оценим щетите. Успяхме да осигурим проходимост на пътищата, защото имаше паднали дървета. Това, което видяхме след страхотната градушка, която беше много тежко, беше, че всички сгради, без изключение, имат щети. Повреди по покривни конструкции, счупени стъкла, шокът беше голям”, разказа кметът на града Цветан Тодоров.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини