От х:

Днес в x:

4 навика, които вредят на ноктите

Изображение 1 от 3

    Полагаме доста усилия и инвестираме немалко средства в добър маникюр и искаме ноктите ни да изглеждат добре възможно най-дълго. Дали обаче без да подозираме, нарушаваме здравето им с ежедневни действия, които се превръщат в лоши навици?

    1. Атакуване на кожичките

    Кой не иска да се отърве от тях? Режем ги, понякога ги късаме, причиняваме си болка, но същевременно създаваме голяма опасност за здравето на ноктите ни. Този навик прави кутикула сух във времето, склонен към разраняване, което от своя страна може да доведе до възникване на инфекции. Наскоро проучване установи, че това нарушаване на нокътното легло след известно време причинява неравности върху плочата. Вместо тези насилствени действия, премахвайте нежеланите кожички с помощта на разтвори, като така ще избегнете всички болезнени процеси като дърпане, късане, изрязване и гризане.

    2. Непрестанна употреба на гел лак

    Всяка от нас знае колко трудно може да се опази обикновения маникюр в препускането през деня. Затова добре познатите гел лакове като тези https://makeup.bg/categorys/150141/ са истинско спасение за забързаното ежедневие на всяка дама, която е едновременно работеща жена и домакиня. Идва момент обаче, в който маникюрът трябва да се подмени и специалисти твърдят, че това е най-стресиращата част за ноктите. Тъй като издържа повече, гел лакът има нужда и от по-агресивно действие, за да бъде отстранен. Този процес може да доведе до увреждане на нокътното легло, което разбира се, е най-податливо, когато е мокро. Употребата на ацетон с по-голяма продължителност, също може да окаже негативно влияние върху повърхността на нокътя, водейки до дехидратация. А това несъмнено ще го направи чуплив и по-податлив на външни влияния.

    Специалисти съветват да редувате гела с обикновен маникюр. Много марки вече предлагат лакове с гел ефект, за да постигнете добри резултати с по-малка възможност от увреждане.

    3. Използване на ноктите като помощен инструмент

    Отлепянето на етикети, остъргването на лепило или борбата с ключодържател са само част от ежедневните дейности, в които ноктите ни са главно действащо лице. Очевиден е фактът, че в тези действия лесно можете да счупите нокът, но те могат да доведат и до по-трайни увреждания.




     

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини