От х:

Днес в x:

16 °C

4 навика, които вредят на ноктите

Изображение 1 от 3

  Полагаме доста усилия и инвестираме немалко средства в добър маникюр и искаме ноктите ни да изглеждат добре възможно най-дълго. Дали обаче без да подозираме, нарушаваме здравето им с ежедневни действия, които се превръщат в лоши навици?

  1. Атакуване на кожичките

  Кой не иска да се отърве от тях? Режем ги, понякога ги късаме, причиняваме си болка, но същевременно създаваме голяма опасност за здравето на ноктите ни. Този навик прави кутикула сух във времето, склонен към разраняване, което от своя страна може да доведе до възникване на инфекции. Наскоро проучване установи, че това нарушаване на нокътното легло след известно време причинява неравности върху плочата. Вместо тези насилствени действия, премахвайте нежеланите кожички с помощта на разтвори, като така ще избегнете всички болезнени процеси като дърпане, късане, изрязване и гризане.

  2. Непрестанна употреба на гел лак

  Всяка от нас знае колко трудно може да се опази обикновения маникюр в препускането през деня. Затова добре познатите гел лакове като тези https://makeup.bg/categorys/150141/ са истинско спасение за забързаното ежедневие на всяка дама, която е едновременно работеща жена и домакиня. Идва момент обаче, в който маникюрът трябва да се подмени и специалисти твърдят, че това е най-стресиращата част за ноктите. Тъй като издържа повече, гел лакът има нужда и от по-агресивно действие, за да бъде отстранен. Този процес може да доведе до увреждане на нокътното легло, което разбира се, е най-податливо, когато е мокро. Употребата на ацетон с по-голяма продължителност, също може да окаже негативно влияние върху повърхността на нокътя, водейки до дехидратация. А това несъмнено ще го направи чуплив и по-податлив на външни влияния.

  Специалисти съветват да редувате гела с обикновен маникюр. Много марки вече предлагат лакове с гел ефект, за да постигнете добри резултати с по-малка възможност от увреждане.

  3. Използване на ноктите като помощен инструмент

  Отлепянето на етикети, остъргването на лепило или борбата с ключодържател са само част от ежедневните дейности, в които ноктите ни са главно действащо лице. Очевиден е фактът, че в тези действия лесно можете да счупите нокът, но те могат да доведат и до по-трайни увреждания.
   

  Източник: Haskovo.NET

  Хороскоп за 16.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
  16 юни 2021
  Последни новини