От х:

Днес в x:

Председателят на РИК –Хасково за вота през юли от ГЕРБ

    Председателят на Районна избирателна комисия в 29-и изборен район -Хасково ще е предложеният по време на консултациите при областния управител от ГЕРБ-юристът Добромир Якимов, адвокат от Хасковската адвокатска колегия.

    Решението за подредбата на 13-членния състав на РИК, която ще подготви и проведе изборите за парламентарния вот на 11 юли, излезе снощи с решение на Централната избирателна комисия.

    До служебното разпределение се стигна, след като партиите и коалициите не успяха да се разберат за  позициите по време на консултациите.

    Председателското място поискаха и от Има такъв народ. Служебното разпределение обаче отреди на техния представител Бойчо Бойчев заместник-председателското място. Без изненада са имената на  втория заместник-председател на комисията -Татяна Пальова от БСП и на секретаря й- Лейла Елмаз от ДПС.

    Голяма част от членовете на РИК-Хасково, сред които е и председателят на комисията от предходните избори -Веселина Тенчева, са участници в подготовката на вота от предишни години. Останалите в комисията са: Венелин Челебиев, Гергана Бояджиева, Веселин Дюлгеров, Соня Чанкова, Люба Спасова, Зекие Мурад и  Петя Бостанджиева-Китин, Боряна Делчева.

    Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си на 22 май. Къде ще заседава тя обаче все още не е ясно.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Бр
      Браво, Минко
      8 -26
      08:52, 21 май 2021
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ба
        Бай Ставри
        26 -2
        09:08, 21 май 2021
        Другият път аз ще подредя РИК.И като приключат те си знаят пътя.
        Изборът в случая в направен от ЦИК,а не от областния управител.
        Това е за уточнение.
    • 2
      Jo
      John
      11 -6
      10:01, 21 май 2021
      ей, що не сложиха бойчо за начальник, най-незабележимият човек от 20 години в тези комисии, имало такъв нищоправец, бивш кадър на бсп...
    Последни новини