От х:

Днес в x:

Представителка на СИК обижда и псува, пречела на избирателите да гласуват

По 14 жалби и сигнали се е произнесла Районната избирателна комисия в Хасково до 17 часа днес за изборни нарушения. 8 от тях са основателни.

Една от жалбите е подадена от Мехмед Атаман и касае секция в хасковското село Текето. От РИК-Хасково са извършили обстойна проверка по случая като са установи действително, че член на комисията действително е възпрепятствала изборния процес, посредством различни прийоми - обиждане, псуване, викане на висок глас, като наред с това е пречела и на избиратели да упражняват правото си на глас.

Указано е на председателя на СИК при наличие на последващи нарушения на обществения ред и създаване на пречки на избиратели да упражняват правото си на глас, да се търси съдействие от охраната на секцията, с което членът на комисията да бъде евентуално отстранена от работа.

Друг основателен сигнал е за предизборна агитация в димитровградското село Ябълково, където автомобил е обикалял с билборд със снимка на двама кандидати за народни представители. Указано е на началника на Районното управление в Димитровград за установяване на нарушителя и да преустанови въпросното нарушение на Изборния кодекс.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини