От х:

Днес в x:

Английският е най-желан за втората матура от зрелостниците в Хасковско

    Английски език е най-желаната от хасковските гимназисти дисциплина, като втори държавен зрелостен изпит. 343-ма от зрелостниците са посочили именно английския, като предмет, по който ще пишат днес.

    Висок остава броят и на гимназистите, които са заявели, че ще работят върху въпросите от биологията. Като втори ДЗИ биологията е посочена от 301-н от заявилите изпит днес.

    Повечето от тях споделиха, че се чувстват подготвени и дългото време, което прекараха в учене от разтояние през компютрите си заради пандемията, не им е повлияло негативно, а напротив. Абитуриентите смятат, че така са имали повече време да наблегнат на самоподготвката си за изпитите.

    452-ма от абитуриентите от професионалните гимназии в региона не се явяват днес на матура, тъй като те са решили да положат изпит за придобиване на професионална квалификация, който е в началото на юни.

    Държавните зрелостни изпити днес в Хасковска област се провеждат в 15 училища, 307 са квесторите, които следят за спазване на правилата.

    В училище се влиза при спазване на противоепидемичните мерки. Учениците са с маска или шлем на изпита, на входа им се измерва температурата.

    В Хасково днес няма карантинирани ученици.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      .
      .
      1 -1
      12:12, 21 май 2021
      Евала ако целия материал от 9-12 клас знаят, но независимо това, защо се отказват от втората матура и избират изпита за придобиване на квалификация, като могат и на трите да се явят?
    Последни новини