От х:

Днес в x:

Добрият пример: Доброволци върнаха живота на емблематичните Ракетки в парк "Н.Й.Вапцаров"

    Добрия пример дадоха ръководството и служители на димитровградската фирма PL Project с връщънето към живот на емблематичните люлки "Ракетките" в парк "Н. Й. Вапцаров".

    Управителят на фирмата Любомир Борисов заяви, че в 3 поредни дни са работили по възстановяването, обезопасяването и боядисването на огромните люлки. Съоръженията са шлайфани, заварявани и боядисвани, като са премахнати опасни прогнили дървени части, като са заменени с напълно нови елементи. Всичко е боядисано в нови цветове. Почистени и изхвърлени са над два кубика боклук и зелена маса.

    В благородната инициатива са участвали почти 20 души, служители на специализираната в инженерингова и развойна дейност димитровградска фирма. Участвалите в инициативата са Любомир Борисов, Кирил Василев, Марин Калайджиев, Рамадан Наим, Христо Христов, Георги Тенчев, Димитър Апостолов, Ясен Цонев (София), Камен Текнефезов, Мирослав Ройдев (Стара Загора), Тодор Тодоров, Антон Тончев, Красимир Кирчев, Андрей Еклема, Горан Велев (Шумен), Деян Георгиев.

    Благодарности към инициаторите изрази и кметът Иво Димов чрез фейсбук страницата си (вижте поста под материала).

    Така наречените "Ракетки" в парк Вапцаров са на десетки години, покрай тях през 2014 година се разрази спор в местния парламент, след като сесийната група на "Да за Димитровград" вкара докладна с искане за ремонт на люлките-рекети, намиращи се до Планетариума в парк "Н.Вапцаров". Още тогава възникна спор за собствеността, отговорността и кой трябва да извърши ремонта. Тогава кметът Иво Димов заяви, че собствеността на земята, на която се намира съоръжението не е общинска, а частна. Градоначалникът заяви, че преди 7-8 години 30 декара от парка са продадени на фирма ЕВРОФЕРТ и тя е собственик на земята, върху която се намират съоръженията. Тогавашният председател на ОбС-Димитровград Стефан Димитров заяви, че въпросната фирма е собственик на земята, но не и на люлките, които трябва да са общински, но до момента администрацията не е издала акт за общинска собственост, за да може да го стопанисва. И въпреки раздорите бе решено да се подготви план-сметка за основен ремонт на ракетите и да се предвидят средства за ремонта им и площадката под тях, но до това така и не се стигна.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Ма
      Мария
      11 0
      17:52, 17 май 2021
      Браво! Браво! Браво!Такива спомени имам на тези ракетки....С тях можеш да летиш.
      • Им
        Име
        2 0
        09:05, 18 май 2021
        Аз пък имам спомен, че ме удари по главата...но приятен спомен
    • 2
      Фе
      фен
      7 -4
      20:44, 17 май 2021
      То хората ги бива,но управляващите ни-хич ги няма.
    • 3
      ИК
      И каква
      7 0
      08:36, 18 май 2021
      И каква стана тя. Докато общината се накани, отново доброволци спасиха идеята за люлките, люляли не едно поколение.Още от бригадирското движение. Имаше и самолет , но демокрацията и свободията не прощават. Унищожиха го. Сега благодарение на доброволния труд и средства, тази памет и забавление са отново в ръцете на димитровградчани. Благодарим на фирмата и хората в нея, които положиха труд за възстановяването и най-вече възстановиха идеята на доброволния труд и сладостта да доставиш радост на хората. Благородно.
    • 4
      Сс
      Ссс
      4 -4
      09:23, 18 май 2021
      Кмете,кмете за нищо не ставаш !Наяде се през годините и сега нищо няма да направиш ,до края на последния си мандат .
    • 5
      Бр
      Браво на доброволците.
      1 -3
      09:58, 18 май 2021
      Много хубаво и похвално, че са ги реставрирали.
      Обаче тези люлки са само за музейни експонати, понеже не ми се мисли при тази тежест, ако някое засилено хлапе падне и го удари по главата... Пази Боже, дано не се случва.
      Иначе люлките са интересни, спор няма.
    • 6
      Км
      Кмете
      4 -2
      14:46, 18 май 2021
      Кмете, 3 мандата изкара и накрая друг ти свърши работата. Не се оправдавай със Стефан. Само за кражби те бива.
      • От
        От
        4 0
        18:16, 18 май 2021
        само от ремонта на бул." България" 5 милиона. Да сте похарчили най-много 1 милион, другите 4 милиона къде са. Ревизията иде!
    Последни новини