От х:

Днес в x:

7 пъти повече натиск на Капитан Андреево за незаконно влизане в България

Изображение 1 от 4

    С почти 7 пъти са повече опитите на на граждани на трети страни да влязат незаконно през българо-турската граница за първите четири месеца на годината в сравнение със същия период на 2020-а.

    Служителите на ГД „Гранична полиция“ не са допуснали 3978 нелегални имигранти към вътрешността на страната ни.

    Задържали са 147 души, от които 27 - на ГКПП, а 120 – извън зоните на граничния пункт.

    Най-много са задържаните нелегални от Сирия, Афганистан и Ирак.

    Това стана ясно днес при работното посещение на заместник-министъра на вътрешните работи в Служебния кабинет „Янев“ Венцислав Катинов в района на ГКПП "Капитан Андреево".

    Според данните от началото на годината опитите на граждани на трети страни да преминат незаконно на вход през българо-гръцката граница са с почти 12 пъти повече в сравнение с 2020 година. Граничните полицаи не са допуснали 2213 нелегални имигранти да влязат в страната, те са се завърнали обратно във вътрешността на Гърция. Задържани са 97 лица. От тях 28 са арестувани на а ГКПП-то, 69 – извън зоните на пункта.

    За времето от януари до края на април на изход на държавната граница са задържани 449 граждани на трети страни, което представлява увеличение с повече от 5 пъти спрямо същия период на 2020-а г.

    Най-много са задържаните при опит да преминат на изход българо-сръбската граница – 358.

    Преобладават лицата от Афганистан, Сирия и Мароко, като повечето от тях са били задържани в страната и са регистрирани.

    Венцислав Катинов се запозна при визитата си с организацията на работата на "Гранична полиция" в участъци от българо-турската и българо-гръцката граница и на ГКПП "Капитан Андреево".

    Целта му е да събере впечатления на място за ефективната охрана и същевременно - да засвидетелства подкрепата на ръководството на МВР към служителите.

    Той подчерта, че наред с обезпечаването на честни избори, ефективната охрана на държавната граница е основен приоритет. Зам.-министър Катинов обсъди с професионалния състав създадената организация за противодействие на миграционния натиск - една изключително отговорна и постоянна задача, която МВР изпълнява. На място зам.-министърът се запозна със състоянието на оперативната обстановка и възможностите на използваните системи за наблюдение и охрана на границата. Заедно с директора на ГД „Гранична полиция“ гл.комисар Светлан Кичиков и директорите на РДГП - Елхово и Смолян ст. комисари Деян Моллов и Стоян Мандаджиев, той посети и локалния координационен център в ГПУ-Свиленград и ГПУ- Ново село и се запозна с условията, при които граничните полицаи работят, както и с техническата им обезпеченост.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Германската армия е поръчала от България защитно облекло за стотици хиляди евро, което е некачествено, но за което канцлерът Ангела Меркел, изглежда, лично е говорила с тогавашния премиер Бойко Борисов.

      Това разказва сп. "Шпигел" в разследване, посочващо как от фирмата "Венера Стайл" (Venera Style) от Хасково е получено предложение за такива продукти, въпреки че дотогава тя прави само облекло. В началото на пандемията обаче "Венера" предлага да достави двуслойни маски - 85% памук, 15% еластан - на Германия през пролетта на 2020 г.

      Публикацията идва месеци след началото на мащабен скандал с доставки на некачествени маски, уличил в корупция съюзници на Меркел и поставил партията ѝ - християндемократите - в неизгодна позиция в навечерието на парламентарни избори.
    • 2
      Ша
      Шашо
      7 -5
      18:42, 14 май 2021
      Дай те им на гранична полиция автомати да стрелят та да видим дали ще има желаещите да минат през България навремето аз като служех и пиле не можеше да прехвръкне .А не да се возвт в новите джипове и само харчат бензин друго нищо не правят

    Още новини

    Последни новини