От х:

Днес в x:

Временни ограничения за влизане в страната от 1 май

От утре, 1 май, временно се забранява влизането в страната на лица, пристигащи от Индия, Бангладеш, Бразилия и държави и територии в Африка, съобщават здравното министерство.

Изключение се допуска за българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване у нас и членовете на техните семейства. Те подлежат на 10-дневна карантина след пристигането си у нас.

Всички други лица, които влизат страната, независимо от тяхното гражданство и от държавата, от която пристигат, се допускат у нас при представянето на един от следните документи:

- документ за завършена ваксинация срещу COVID-19 и изтекъл 14-дневен срок от датата на последната доза;

- положителен PCR или бърз антигенен тест за COVID-19 - на преболедувалите за периода от 15-ия до 180-ия ден, считано от датата на проведеното изследване, вписана в документа.

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на България и членовете на техните семейства могат да влизат у нас и при предоставяне на документ, показващ отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди влизането или отрицателен антигенен тест, направен до 48 часа преди влизането в страната, считани от датата на проведеното изследване, вписана в документа. 

Ако такъв документ не бъде представен лицата подлежат на 10-дневна карантина след пристигането си в страната. Карантината може да бъде отменена при представяне на отрицателен резултат от проведено до 24 часа изследване с PCR или антигенен тест.

Пълният текст на заповедта можете да видите тук.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ло
    локомотива
    1 0
    16:02, 1 май 2021
    А бе ботокс трябваше да забраниш на изселниците да се прибират в България от огнищата в турция,сега пак ще пламнем заради тях.Досега заради байряма всички отиваха в турция но сега е обратно заради мерките наложени от падишаха.
    • Пр
      пролетта
      0 0
      08:17, 2 май 2021
      подходящо време ли е за рязане на тикви на мелези между свиня и бурсук?!
Последни новини