От х:

Днес в x:

"Арда" и "Славия" не се победиха в първия полуфинал за Купата на на България

Арда (Кърджали) и Славия не се победиха в първия полуфинален сблъсък за Купата на България. Двата тима излязоха един срещу друг на “Арена Арда” в Кърджали, но не успяха да си вкарат и завършиха при резултат 0:0. Така първият финалист ще бъде решен следващата седмица, когато двата отбора ще изиграят реванша помежду си в София. Въпреки множеството положения и пред двете врати, до попадение така и не се стигна, като домакините могат повече да съжаляват, че се оттеглят без аванс след първия сблъсък.

Първите 20 минути не предоставиха сериозни опасности пред нито една от двете врати. В самото начало на срещата Ради Кирилов получи пас и опита шут от дъгата на наказателното поле, но кълбото мина високо над напречната греда. В 10-ата минута Коконов опита удар отдясно, но не затрудни Светослав Вуцов и вратарят улови без проблем.

В 30-ата минута гостите от Славия опитаха да създадат нещо интересно. След бързо изпълнено странично хвърляне топката бе подадена към Макрилос, който от около 7-8 метра се опита да стреля директно от движение, но изстрелът му се оказа неточен.

3 минути по-късно Делев получи в близост до границата на наказателното поле и чукна топката назад към Тонислав Йорданов. Нападателят на Арда стреля добре, като кълбото летеше точно под гредата. Стражът на “белите” обаче се намеси прекрасно и изби в ъглов удар. 

Само няколко секунди по-късно обаче Славия организира хубава контраатака, която завърши с плътен удар от малък ъгъл на Рангелов. Иван Караджов се наложи също да показва своите способности и спаси.

В 40-ата минута и Спас Делев опита късмета си от далечна дистанция. Ударът му по земя бе опасен, но мина на сантиметри от страничния стълб.

В 54-ата минута остро центриране отдясно за Славия доведе до това Караджов да изпусне топката и да донесе напрежение в наказателното поле на Арда. Кълбото бе избито, но попадна на крака на Кирилов, който от воле шутира, но неточно.

В 61-ата минута подаване отдясно по земя достигна до Димитър Рангелов, който се оказа сам в наказателното поле. Опитният нападател обаче отправи много слаб удар и не застраши стража на домакините.

6 минути по-късно “сините” получиха право да изпълнят пряк свободен удар. Зад топката застана Делев, който стреля опасно и след рикошет в стената застраши вратата на Вуцов, но изстрелът излезе в корнер.

В 77-ата минута Тонислав Йорданов се освободи добре от защитник в бяло и от дъгата на наказателното поле шутира с левия крак, но не затрудни стража на гостите, който улови без проблем.

В 81-ата минута дойде и най-добрата ситуация за Славия. След изритана дълга топка кълбото попадна в краката на Радослав Кирилов. Футболистът на “белите” напредна и стреля, но шутът му мина малко над напречната греда]

Двата тима ще се срещнат точно след седмица (13.04) в София, като тогава ще се реши кой ще достигне до финала. В другия полуфинал ЦСКА-София и Лудогорец ще премерят сили утре в столицата, а седмица по-късно е и техният реванш в Разград (14.04).

АРДА 0:0 СЛАВИЯ

Стартови състави:

Арда: 12. Иван Караджов, 9. Спас Делев, 11. Александър Георгиев, 17. Иван Коконов, 20. Деян Лозев, 24. Алекс Петков, 27. Емил Мартинов, 33. Иван Тилев, 71. Пламен Крумов, 80. Лъчезар Котев, 98. Тонислав Йорданов

Славия: 13. Светослав Вуцов, 70. Михаил Александров, 55. Андреа Христов, 75. Надер Гандри, 19. Филип Антовски, 11. Владислав Узунов, 77. Георги Вълчев, 7. Петер Макрилос, 9. Калоян Кръстев, 10. Радослав Кирилов, 8. Димитър Рангелов

СТАДИОН: Арена Арда
СЪДИЯ: Станислав Тодоров

Споратл.бг

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини