От х:

Днес в x:

Румен Гайтански се оттегля от футболния "Арда", съобщи негов партньор

Бизнесменът Румен Гайтански вече няма да подпомага футболния клуб "Арда". Това обяви пред DSport Стефан Пешев, който е партньор на Гайтански и реално ръководи клуба със сина си Петър Пешев.

"Мога да потвърдя, че Румен Гайтански вече няма да бъде благодетел на "Арда" (Кърджали) и спира финансовата издръжка на клуба. Ние до този момент бяхме негови финансови партньори и също се оттегляме", каза Стефан Пешев пред DSport.

Все още не е ясна причината за решението на Гайтански и дали тя е свързана с политическата ситуация в страната. Преди седмица името на бизнесмена беше свързано с ЦСКА, като се тиражираха информации, че той е изразил желание да поеме издръжката на червените.

Клубът от Кърджали влезе в елита на българския футбол през 2019 г., което беше историческо класиране за тима. В този период Гайтански вече подпомагаше "Арда".

По документи Гайтански не фигурира в управлението на "Арда". Собственик и президент е Петър Пешев, който е управител на свързваната с Румен Гайтански-Вълка "Пътстройинженеринг".

По време на третия кабинет на Бойко Борисов лидерът на ГЕРБ посети стадиона в Кърджали и осигури финансова подкрепа на клуба, която му позволи да приема мачове от Първа лига в града. Преди това "Арда" домакинстваше на стадиона на "Локомотив" (Пловдив). По-късно Петър Пешев беше гост на Борисов в Министерски съвет.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини