От х:

Днес в x:

Случаите на Ковид отново се покачват:142 нови за денонощие

142 нови положителни случая на коронавирусна инфекция са регистрирани в Хасковска област за денонощие. Това ае нов ръст за последните дни.

В Хасково новозаразените са  51, в Димитровград – 32, в Харманли – 5, за  Свиленград има 31. В Тополовград, Стамболово и Маджарово има отчетен по един човек с позитивен тест за коронавирус. В Симеоновград и Любимец има по  5 нови случая, в Минерални бани – 2-ма новозаразени, в  Ивайловград – 8 души.

За последното денонощие на територията на област Хасково са регистрирани седем починали. В Хасково това са трима  мъже на 63 и 71 и 73 години и две жени на 74 и 84 години. жена на 87 години от община Свиленград и жена на 74 години от община Харманли са загубили живот аси.

106 са излекувани, поставени са 135 дози ваксина.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 8524. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 303. От началото на пандемията са починали 507 души от областта, а напълно излекувани са 5982 души.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

  • 1
    Ve
    Venom
    16 -6
    08:34, 7 апр 2021
    Изборните резултати си казват думата. Перефразирано звучи -избори по време на чума. И резултатите са видни . И както е тръгнало и ни говорят по различните медии след три или четири месеца пак избори. Който доживе ще живее, който не, лека му пръст.
    • Ко
      Коритаров
      13 -6
      09:41, 7 апр 2021
      А защо не казвате, че Коритаров е починал след ваксиниране?!
    • Мл
      Младок
      14 -9
      10:11, 7 апр 2021
      Бог да прости г-н Коритов.
      Но нека кажем,че е поставена първата доза от ваксина Х.
      Всички специалисти са на мнението,че периода между първата и втората доза са рискови,и заразяването с Ковид отново може да доведе до усложнения,за разлика от втората доза,където те предпазва от усложняване и постъпване в болница.
      Отново пишете простотии,отново пропаганда и съмнения на гърба на починалите.Срам нямате ли?
    • До
      До Младок
      6 -5
      10:22, 7 апр 2021
      Трол ти ваксинира ли се?
    • Че
      Четете бе тролове
      4 0
      10:27, 7 апр 2021
      Висш служител на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) обяви, че е потвърдена връзка между ваксината на „АстраЗенека“ и редкия вид тромбози, наблюдаван при ограничен кръг пациенти в Европа, съобщава „Сега“.
      „Според мен, на този етап можем да кажем, че има ясна връзка с ваксината“, казва отговарящият за ваксините в ЕМА Марко Кавалери в интервю за италианския вестник „Месаджеро“. Той намеква, че агенцията може да потвърди тази информация официално в следващите часове.
      От Италия идват и други новини по същия въпрос. Според зам.-министъра на здравеопазването Пиерпаоло Силери е възможно европейската агенция да излезе с препоръки ваксината да не се ползва при определени категории, като към този момент информацията за това е оскъдна.
      За пръв път и Великобритания обсъжда ограничения при някои възрастови групи. Страната е една от най-верните поддръжници на разработката на „Оксфорд“. Регулаторният орган по лекарствата в страната обаче обсъжда дали да не ограничи употребата на „АстраЗенека“ при младите хора, като и тук повече новини се очакват по-късно днес, съобщават местните медии.
      Норвегия също обяви, че тромбозите се дължат именно на ваксината, като там това бе възприето като сигурно преди първото изявление на ЕМА по въпроса.
    • Дъ
      Дъртак
      6 -2
      11:16, 7 апр 2021
      До Младок а третата доза води до лоботомия помъдряване и замяна на клавиатурата с мотика .Стига си лял цял ден глупости под диктовка в нета ами се хвани с нещо полезно.Заведенията пак са отворени вземи да обикаляш пак като чергар и да водиш статистика
    • Го
      Гост 1
      2 -1
      12:45, 7 апр 2021
      Алоооооо от 15 дни един камион е паркирал на спирката на площад Спартак кой трябва да го махне.
      Иначе като спре някой от нас за 10 Мин бързате с паяка!!!!!
      Действайте
    • См
      сметало
      1 -1
      16:59, 7 апр 2021
      добре, че в заглавието не казват починалите, защото пак средната възраст е 75г.
  • 2
    Ба
    Бат Милен - Големия комар
    13 -10
    09:20, 7 апр 2021
    Очакваме с нетърпение училищата да започнат присъствено на 12ти за да изиграят ролята си на бустер и да ускорят нещата с пандемията. Детските градини вече работят и сеят зараза, чакаме 2 седмици и ще отчетем напредъка. Колкото по-бързо се движим толкова по-бързо ще катастрофираме с пандемията. После ще питаме, ама що така стана?
    • Мм
      мммм
      3 -5
      11:10, 7 апр 2021
      Ходи на село там вирОс няма там има мотика какво си се размрънкал рано рано .Ние катастрофирахме преди 10 години така че една пандемия какво .Важно е да има недоебани идиоти дето цял ден киснат в нета и пишат глупости.В момента децата заради ей такива капути като теб понасят най трудно всичко защото във тях се насажда най голямо чувство за вина.А те всъщност не са виновни за нищо но трябва от малки да им се набиват в главата тъпотии.И като вземе някой да употребява някои интелегинтни думи като бустер веднага го клалифицирам като като олигофрен с написани на листче думички.Ваксинираш се има зелен син цървен коридор две седмици лежиш в къщи да не заразиш някой човек и после вече си безсмъртен какво ти пречат другите
  • 3
    Чи
    Читател
    5 -5
    10:20, 7 апр 2021
    На 61 годишна възраст внезапно почина журналистът Георги Коритаров.
    Коритаров е бил ваксиниран с първа доза ваксина срещу Ковид, и снощи изведнъж се е почувствал зле, след което е бил откаран в болница, където са установили, че е с положителен тест на Ковид, получава остра сърдечна недостатъчност с летален край.
    Ваксината заразява с Ковид! Ако не се беше ваксинирал, сега щеше да е жив!
  • 4
    7 ми април
    10 -5
    10:26, 7 апр 2021
    ЧЕСТИТ ПРАЗНИК МЕДИЦИ! Благодарни сме, че ви има! Благодарни сме за жертвоготовността и отдадеността въпреки опасностите! Поклон пред загубилите битката!
  • 5
    ИК
    И ко
    7 -5
    10:33, 7 апр 2021
    Затваряйте тази София, вируса идва от там, и не се ли насрахте с тази статистика, минаха изборите, ма стига вече долни управляващи.
  • 6
    ИТ
    и така ...
    6 -1
    11:54, 7 апр 2021
    Все някой трябва да ни управлява. Бойко си го каза, че трябва да се готвят тези мераклиите за власт да си готвят кабинет.Ще ни лекуват с чалгата на Слави!
    А пък за сведение и във Обединеното кралство са спрели също да ваксинират поради тромбози и смъртни случаи.
Последни новини