От х:

Днес в x:

Зала „Дружба“ е готова за изборите. Направиха разстановка за пожарната безопасност

Изображение 1 от 6

    Готова е подредбата на спортна зала „Дружба“, където се помещава тази година Районната избирателна комисия на Хасково и където секционните комисии ще предават изборните книжа и бюлетините си от Парламентарния вот на 4-ти парил.

    Днес огнеборците направиха и разстановка за действие в ситуация на пожар. В деня на изборите около залата и в нея ще има засилена охрана на полицията, пожарна, ще дежурят до приключване на изборния процес и предаването на книжата и бюлетините от РИК към ЦИК екипи на жандармерията и служители на Миграция.

    Заради здравната пандемия и мерките за сигурност, които трябва да се вземат за преодоляване струпването на много хора в близост, тази година беше решено РИК да се ситуира в най-голямата зала на територията на Хасково.

    31 екипа на РИК и Информационно обслужване ще работят в изборния ден. Те ще са разположени на игралния терен в зала „Дружба“.

    Под номер в залата ще се пускат СИКовете.

    По трима членове с бюлетините от всяка секция ще се допускат до работните места на РИК и Информационно обслужване. Останалите ще са разположени в залата на местата за зрители и отделени от служебните места чрез плътна завеса.

    При предаването на протоколите в близост до служителите на РИК и информационно обслужване ще се допуска само по един член от СИК. За останалите двама има осигурени столове на разстояние, но срещу съответния контролиращ екип, за да имат те визуален контакт с него. Те ще бъдат привиквани при необходимост за уточнение и за крайното разписване на протокола.

    467 секционни избирателни комисии има образувани в Хасковска област. Утре сутрин обаче техният брой ще се знае окончателно, след като бъдат обобщени и Подвижните секционни избирателни комисии за карантинираните. Срокът за подаване на заявленията от хората под карантина онлайн изтича в полунощ днес.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Пе
      Пешо
      8 -4
      14:41, 31 мар 2021
      Хора чух че гробаджии раздавали парички за изборите та питам кой ги раздава бърната или семката.Щото и аз искам пари .Май трябва да питам правоохранителните органи дали знаят къде е мястото или те миличките нищо ни чули ни видяли както винаги.В циганската махала вилнеели шембетата от вмро те раздавали там.
      • До
        До Пешо
        6 -3
        15:12, 31 мар 2021
        Маймун Пешо, в зоокъта дават децата храна на животните
    • 2
      Точно до пожарния автомобил има смачкан , неизползваем пожарен хидрант,поне от десет години!!!Няма ли най-сетне някой да се сети да го отремонтира !!!Това е най-големия обект за масово събиране на хора в града!!!Освен това,покривната конструкция е от предварително напрегнат стоманобенон,който в условията на пожар се разрушава мигновенно,без видими деформации!!!А занятията са за пред нищо неподозиращите хора,да не кажа жертви.С уважение и загриженост!!!
      • Ни
        Николов
        2 -1
        21:50, 31 мар 2021
        Трендафиле вярвам ти че си пожарникар брат. Просто няма как с този капацитет да държиш друго освен маркуч.
    • 3
      Тр
      Трендафил Караиванов
      2 -1
      22:24, 31 мар 2021
      Николов,каква квалификация ,опит и компетентност притежавате,защото по същество нищо не казвате!Ако мислите,че сте на ниво,заповядайте да поговорим!
    Последни новини