От х:

Днес в x:

2 °C

800 000 лева за ремонт в Хасково на два ключови водопровода

Близо 800 000 лева получи Община Хасково от Министерството на регионалното развитие за реконструкция на два основни водопровода в града.

Първият обект е „Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа по ул.“Македония“, в участъка от бул. “Освобождение“ до бул. “Васил Левски“.

За този проект кметът на общината Станислав Дечев и министър Петя Аврамова подписаха споразумение за целево финансиране в размер на 529 000 лева.

Водопроводът на ул.“Македония“ е силно амортизиран, постоянно аварира, а това води до нарушаване на водоподаването и сериозни загуби на вода. Затова по настояване на община Хасково и с помощта на държавата пред тази година се предприема цялостна смяна на водопровода с дължина 1250 м.

Вторият обект, който се финансира от МРРБ, е „Изместване на хранителен водопровод от водонапорна кула „Юг“ в частта от „Стария басейн“ до ул.“Панорама“.

Споразумението за целево финансиране на този проект е на стойност 248 000 лева. Средствата са отпуснати от бюджета на МРРБ за капиталови разходи 2021 година.

За изпълнението на обекта по ул.“Македония предстои обявяване на обществена поръчка, за другият водопровод вече има избран изпълнител, защото той е част от проекта за подмяна на няколко водопровода в Хасково, които вече бяха обявени, уточниха от  местната администрация.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Ха
  Хасковлия
  23 -11
  15:22, 24 мар 2021
  Кметчето пак ще гушне нещо от това финансиране. Друго си е когато всички са от една партия и се действа под хасъра. Не можаха ли да почакат след изборите и тогава да се споразумяват!
  • Ба
   Банкялия
   17 -10
   15:32, 24 мар 2021
   Нали тъпото трябва да задели 10 пачки по 100тачки и за чекмеджето,до като са на власт.
  • За
   Запознат
   26 -6
   16:05, 24 мар 2021
   Ще гушнат ВиК Бунар и Атастрой. Раздходите по изборите трябва да се избиват.
  • Ул
   ул. Македонив
   7 -5
   16:49, 24 мар 2021
   Ами да върнат парите тогава за да те изкефят.
  • Трудно-подвижните и Старите трябва да подадат Лично ! заявление
   чрез - Факс :)) , Пощенско Писмо - Телеграма :)) , или Ел.Форма - онлайн :))
   ....... - бабите и дядовците масово купуват факсове, ходят с количките до пощите и взимат онлайн курсове
   за да могат да гласуват
   ..................
   че са ТРУДНО-подвижни и искат да дойде до тях
   подвижна кутия за гласуване
   .....................
   Бисер от Дебили , Създаден за Дебили ............ Мутрите и Бейовете режат вота на Бабите и Дядовците
 • 2
  Ох
  Ох котьооо
  20 -9
  15:28, 24 мар 2021
  Ще падне крадене!
 • 3
  ,Киро
  18 -10
  16:58, 24 мар 2021
  След 4-ти вече няма ГЕРБ! Служители в община ,областна администрация и съда да си събират парцалките!
  • Ко
   Констатация
   14 -12
   17:17, 24 мар 2021
   Не сама, че няма да има ГЕРБ, но ГЕРБ ще спечели с огромна разлика.
   Вярвай!
 • 4
  Ко
  Констатация
  5 -8
  17:31, 24 мар 2021
  Гледай и чети социологическите проучвания.
 • 5
  Много показателна снимка - точно това му е длъжността - кондуктор на тролея на Тенчо Сервитьора и Дидко Пискюла :))
 • 6
  Ви
  ВиК некадърници!!!
  3 0
  10:52, 25 мар 2021
  Вторник сутрин нямаше вода в центъра на града,днес е четвъртък отново няма вода,какви пари ще им отпускат на тея идиоти,тухла в главата им трябва!!!

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
11 апр 2021
Последни новини