От х:

Днес в x:

18 °C

800 000 лева за ремонт в Хасково на два ключови водопровода

Близо 800 000 лева получи Община Хасково от Министерството на регионалното развитие за реконструкция на два основни водопровода в града.

Първият обект е „Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа по ул.“Македония“, в участъка от бул. “Освобождение“ до бул. “Васил Левски“.

За този проект кметът на общината Станислав Дечев и министър Петя Аврамова подписаха споразумение за целево финансиране в размер на 529 000 лева.

Водопроводът на ул.“Македония“ е силно амортизиран, постоянно аварира, а това води до нарушаване на водоподаването и сериозни загуби на вода. Затова по настояване на община Хасково и с помощта на държавата пред тази година се предприема цялостна смяна на водопровода с дължина 1250 м.

Вторият обект, който се финансира от МРРБ, е „Изместване на хранителен водопровод от водонапорна кула „Юг“ в частта от „Стария басейн“ до ул.“Панорама“.

Споразумението за целево финансиране на този проект е на стойност 248 000 лева. Средствата са отпуснати от бюджета на МРРБ за капиталови разходи 2021 година.

За изпълнението на обекта по ул.“Македония предстои обявяване на обществена поръчка, за другият водопровод вече има избран изпълнител, защото той е част от проекта за подмяна на няколко водопровода в Хасково, които вече бяха обявени, уточниха от  местната администрация.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Ха
  Хасковлия
  23 -11
  15:22, 24 мар 2021
  Кметчето пак ще гушне нещо от това финансиране. Друго си е когато всички са от една партия и се действа под хасъра. Не можаха ли да почакат след изборите и тогава да се споразумяват!
  • Ба
   Банкялия
   17 -10
   15:32, 24 мар 2021
   Нали тъпото трябва да задели 10 пачки по 100тачки и за чекмеджето,до като са на власт.
  • За
   Запознат
   26 -6
   16:05, 24 мар 2021
   Ще гушнат ВиК Бунар и Атастрой. Раздходите по изборите трябва да се избиват.
  • Ул
   ул. Македонив
   7 -5
   16:49, 24 мар 2021
   Ами да върнат парите тогава за да те изкефят.
  • Трудно-подвижните и Старите трябва да подадат Лично ! заявление
   чрез - Факс :)) , Пощенско Писмо - Телеграма :)) , или Ел.Форма - онлайн :))
   ....... - бабите и дядовците масово купуват факсове, ходят с количките до пощите и взимат онлайн курсове
   за да могат да гласуват
   ..................
   че са ТРУДНО-подвижни и искат да дойде до тях
   подвижна кутия за гласуване
   .....................
   Бисер от Дебили , Създаден за Дебили ............ Мутрите и Бейовете режат вота на Бабите и Дядовците
 • 2
  Ох
  Ох котьооо
  20 -9
  15:28, 24 мар 2021
  Ще падне крадене!
 • 3
  ,Киро
  18 -10
  16:58, 24 мар 2021
  След 4-ти вече няма ГЕРБ! Служители в община ,областна администрация и съда да си събират парцалките!
  • Ко
   Констатация
   14 -12
   17:17, 24 мар 2021
   Не сама, че няма да има ГЕРБ, но ГЕРБ ще спечели с огромна разлика.
   Вярвай!
 • 4
  Ко
  Констатация
  5 -8
  17:31, 24 мар 2021
  Гледай и чети социологическите проучвания.
 • 5
  Много показателна снимка - точно това му е длъжността - кондуктор на тролея на Тенчо Сервитьора и Дидко Пискюла :))
 • 6
  Ви
  ВиК некадърници!!!
  3 0
  10:52, 25 мар 2021
  Вторник сутрин нямаше вода в центъра на града,днес е четвъртък отново няма вода,какви пари ще им отпускат на тея идиоти,тухла в главата им трябва!!!

Хороскоп за 18.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Правите неща заслужаващи уважение и с тях печелите симпатиите на хората около вас. Не преследвайте користни цели, не бъдете високомерни към другите, нито пък използвайте познанствата си с цел облага. Само така ще запазите личното си достойнство, а и ще заслужите истински приятели.
18 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден за вас се характеризира с инициативност и добро настроение. С каквото и да се захванете, вършите всичко по най-добрия начин и то така че да удовлетворява изискванията и на най-взискателните хора около вас. Възможно е да ви се наложи да отложите нещо, планирано за днес, което ще ви създаде повече работа впоследствие.
18 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Много от вас ще споделят времето си със семейството и приятелите, в стремежа си да направят деня по-приятен за всички ви. Изразявайки подкрепата си към тях, ще ви стигнат силите да се справите и със своите си задачи. С воля и труд ще преодолеете ограниченията, които ви пречат и ще продължите напред, мотивирани и можещи. Няма да ви липсват внимание и любов.
18 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Не се поддавайте на натиска на околните. Това едва ли е толкова трудно, колкото изглежда. Вършете работата си безупречно и се съобразявайте с плановете си. Предвид темперамента ви за мнозина от вас това може да се окаже трудно, но днес си заслужава. Ще бъдете доволни от себе си и ще имате стимул да зарадвате вашите близки и приятели.
18 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Следвайки програмата си, ще спазите сроковете и ще представите готов крайния резултат от усилията си. Дамите ще се радват на засилен интерес към тях, което ще бъде допълнителен стимул за работата им. С нечия помощ ще намерите по-пряк път за постигане на целите си и делата ви ще се ускорят.
18 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ако дълго се колебаете как да постъпите по конкретен въпрос може и да изпуснете сроковете и така да затворите вратите пред себе си. Дайте си ясна сметка какво точно искате да постигнете и действайте, след като сте набелязали конкретните стъпки. Потиснете притесненията си, те са неоснователни.
18 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Излъчвате ведрина и сърдечност, и това ви прави приятна компания. В деловите задачи няма да срещате затруднения и с лекота ще вървите напред. Вечерта ви ще бъде приятна. Някои ще предпочетат семейна обстановка сред близките хора. В личен план нещата ви се развиват с променлива скорост.
18 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се поддавайте на емоциите си, най-вече на онези, подтикващи ви към конфликти. Бъдете по-дискретни и не злоупотребявайте с доверието на колегите си. За себе си оставете онези свои преживявания, които разголват душата ви пред другите. Пътувания, служебни или във връзка с отпуската, наложете си да не се притеснявате излишно.
18 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Може би имате нужда да останете насаме със себе си и да обмислите на спокойствие ситуацията. Днес със сигурност ще ви се открие такава възможност, стига да не вземете твърде присърце дребните неприятности на ваш близък.
18 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще използват деня за екскурзия до по-далечно място. Почивните дни са подходящи за подобно начинание. Промяната ще ви подейства обновяващо. В това ви занимание лесно ще намерите съмишленици и няма да сте сами. Приятели ще ви насочат и към други не по-малко интересни възможности.
18 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Колкото по-бързо и добре отстраните пропуските и грешките си, толкова по-бързо ще се доближите до успеха. Като се има предвид прагматичното ви и целенасочено мислене, няма съмнение, че ще го направите. Събитията ще се развиват динамично, за това покажете устойчивост на характера си и не робувайте на емоциите си.
18 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Натовареността ви създава повече стрес и напрежение, но за отплата ще се радвате на придобивки. И занапред ще продължавате да работите, получавайки това, което желаете. Отделете от времето си на хората и нещата, без които не можете. Очаквани събития ще ви направят активни и в друга сфера.
18 юни 2021
Последни новини