От х:

Днес в x:

Постоянен арест за мъжа с античните монети, опитал да подкупи митничар

43-годишният турски гражданин, който беше задържан с антични монети и опита да подкупи митничари, ще остане за постоянно в ареста. Днес Окръжен съд – Хасково му наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, съобщиха от Темида.

Ценностите бяха открити на 21.03.2021 г. на граничния пункт „Капитан Андреево” при митническа проверка в автомобил, в който пътувал и друг турски гражданин. Открити са общо 133 монети - 94 златни, римски, византийски, персийски, малоазийски монети от V век до XI век и 37 монети сребърни средновековни дирхами, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред и не са придружени с документ за произход и за способа на придобиването им на обща стойност 40 000 лв.

С цел да избегне митническа проверка, арестуваният турския гражданин опитал да подкупи служител на пункта, давайки му 1500 евро.

Днешното производството протече с лично явяване на обвиняемия и неговия защитник.

При разглеждане на мярката за неотклонение, Окръжен съд – Хасково взе под внимание, че от събраните до този момент доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил съответните престъпления. Съдът взе под внимание по отношение на първото деяние, че обвиняемият и неговият придружител са се опитали да прикрият пренасяните от тях златни монети, което се приема за косвена индикация, че са знаели за техния характер на археологически обекти и че подлежат на митническо деклариране. От друга страна, съдебният състав прецени, че е налице и реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, като в тази насока силно влияние оказва фактът, че А.К. е турски гражданин, който няма никаква имуществена или лична връзка с България. Съдът прие, че независимо от наличието на данни за заболяване на обвиняемия, на същия е предписано медикаментозно лечение, което може да бъде приложено и в следствения арест.

Решението на Окръжен съд – Хасково подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ма
    Мали
    2 -3
    18:50, 24 мар 2021
    Някоя мисирка пак е бързала за вечерни незабравими моменти с тия антични моменти.Ей тоя **** ще ви изяде главите
  • 2
    Dz
    Dzakardo
    1 -2
    19:09, 24 мар 2021
    Някоя калпазанк си мисли за специални моменти.
    Може би златен дъжд или шоколадова бибитка
Последни новини