От х:

Днес в x:

Още области прекратяват присъственото обучение

От 15 март за две седмици учениците от 5. до 12. клас преминават на обучение в електронна среда в областите с най-голямо увеличение на новозаразени с COVID-19.

Mинистърът на здравеопазването Костадин Ангелов каза, че се наблюдава "подмладяване" на пациентите с COVID-19. За всички тях се извършват проверки, включително и за децата и родилките, отбеляза той.

В Кюстендил по решение на родителите, децата, записани на задължително предучилищно образование в детска градина или училище, могат да отсъстват след писмено уведомяване и съгласие на директора на учебното заведение, съобщи БНТ.

Преустановява се провеждането в присъствена среда на всички групови извънкласни занимания и дейности по интереси, занимални, екскурзии, спортни празници и други организирани мероприятия за всички възрастови групи, с изключение на състезанието "Европейско кенгуру", пролетно математическо състезание - при строг пропускателен режим и спазване на противоепидемичните мерки.

Преустановява се провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия - кина, музеи, галерии, театри, концерти, занятия по творческо и музикално изкуство.

Всички заведения за хранене и развлечения ще продължат да работят, но трябва да осигуряват физическа дистанция от метър и половина между облегалките на столовете, като не се допускат повече от 6 човека на една маса. Преустановява се посещението на малолетни и непълнолетни лица без придружител в ресторанти и заведения.

Ограничителните мерки са в сила до 4 април.

До 26 март в Пазарджик се спират присъствените учебни занятия на децата от 5-и до 12-и клас, реши кризисният щаб.

Освен това се спира присъственото провеждане на всички групови и извънкласни занимания за всички възрастови групи. Въвежда се и пропускателен режим в магазините.

Изключение от забраната се прави за две прояви за четвъртокласниците - за математическото състезание "Европейско кенгуру", което ще се състои на 18 март, и за Пролетното математическо състезание на 27 март, гласи заповедта на директора на РЗИ.

Във Варна се преустановяват присъствените занятия в училища и центрове за подкрепа на личностното развитие за учениците от 6-и до 12 клас, съобщи областният управител Стоян Пасев. Срокът на заповедта е за две седмици.

Учениците от 1 до 5 клас ще учат присъствено, ще работят и детските градини и яслите.

Преустановява се за всички възрастови групи провеждането в присъствена среда на всички групи извънкласни занимания и дейности по интереси, занимални, спортни празници и други, организирани от училищата. Университетите запазват практическите занятия, като всеки от тях има автономия да направи алгоритъм за посещения на учебните занятия.

Коментари в сайта

Последни новини