От х:

Днес в x:

Имунизацията с ваксина на „Астра Зенека“ може да се възстанови в четвъртък

 До сряда-четвъртък се очаква решението на Европейската агенция по лекарствата във връзка с проверката, която се извършва с неблагоприятните събития в Австрия по повод имунизация с ваксина на „Астра Зенека“. Това заяви министър Костадин Ангелов в Смолян, където бе заедно с премиера Бойко Борисов.

„И съответно най-рано в четвъртък ще можем да възстановим имунизацията с ваксината на „Астра Зенека“, каза той.

България винаги е спазвала европейските правила и е действала според тях. „Но като не сме сключвали договор с производителите на ваксини, а ЕК ги е сключвала, ние питаме ЕК – кога ще пристигнат договорените количества за България“, посочи Бойко Борисов и изрази надежда Европейската комисия да вземе необходимите мерки. „Сега предизборно всички се опитват да се качват на тази вълна, но, както виждате, и други държави членки са подписали това писмо, за да може Комисията бързо да вземе необходимите мерки“, посочи министър-председателят. 

„Поръчали сме от абсолютно всички одобрени и регистрирани в ЕС ваксини. От следващите, които ще бъдат одобрени, също сме поръчали достатъчно количества. Въпросът е, че за ваксините, за които имахме график, не идват според него“, отбеляза здравният министър Костадин Ангелов. 

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    3,
    3,14
    1 -1
    07:56, 15 мар 2021
    Отврати ни се вече,бе Ангелов!Ти си просто едно помиярче на БОКО-каквото ти каже,това лъжеш!
Последни новини