От х:

Днес в x:

3 кметства, 2 училища и 3 детски градини с финансиране за екоинициативи

8 проекта в община Хасково ще бъдат финансирани от ПУДООС за екоинициативи, съобщиха от местната администрация.

Три са одобрените проекти на кметства от община Хасково, които ще получат финансиране до 10 000 лева от Националната кампания „Чиста околна среда 2021“ в обявения от МОСВ и ПУДООС конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам“.

Със средствата от еко-предприятието ще бъдат финансирани: кметството в село Долно Големанци с проект „Създаване на кът за отдих в с. Долно Големанци“; кметството в село Мандра с проект „Нашата природа- нашето богатство“ и кметството в село Зорница с проект „Озеленяване и възстановяване на зона за отдих в с. Зорница“.

В кампанията „Обичам природата и аз участвам“ в община Хасково ще бъдат финансирани до 5 000 лева други пет проекта: ПГДС “Цар Иван Асен II“ с проект „GREEN ART – създаване на цветни и геометрични фигури на открито“; ОУ „Христо Ботев“ в село Войводово с проект „На училище в природата“; ДГ №22 „Звънче“ с проект „Приятели на природата“; ДГ №18 „8 март“ с проект „Да обичаме и пазим природата чиста“ и ДГ №1 „Ян Бибиян“ с проект „Късче природа в моята детска градина“.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини