От х:

Днес в x:

Кампанията „Аз ходя пеша“ напомни на хасковлии, че трябва да пазим природата чиста

    Стикери, които да им напомнят, че трябва да пазим природата чисти раздадоха днес сутринта пред входа на Националната приходна агенция в Хасково и пред СУ „Паисий Хилендарски“ млади екоактивисти.

    Акцията се провежда днес, тъй като 22 май е обявен за „Ден без автомобили“. Организатори на кампанията са Камелия, Елена и Серкан от отбор „За качествен въздух в Хасково“ на Клуб „Еко Шампиони“ при ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“.

    Учениците призовават всички жители на Хасково на 22 май да се движат колкото се може повече пеша при изпълнение на ежедневните си задължения и да се се стремят да положат усилия не само в този ден за подобряване качествата на въздуха в града, в който живеем.

    Проучване на учениците от събрани данни от

    станция за измерване на замърсителите на въздуха показват, че след отоплението на твърдо гориво, следващият най-голям замърсител на въздуха в града ни, са автомобилите.

    Изразявайки своята тревога за замърсителите и с поглед в бъдещото от екоклуба, съвместно с Велоклуб-Хасково са изготвили предложение за изграждане на мрежа от велоалеи в Хасково, което вече е входирано в одминистрацията.

    Клуб „Еко Шампиони“ е част от образователна инициатива за въвеждане на учениците в света на науката чрез работа по актуални екологични теми. Тя се реализира в изпълнение на проект „Еко Шампиони“, чиито координатор за град Хасково е Фондация ХАЛЛО.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини