От х:

Днес в x:

14 °C

Наклонен стълб пред падане, обещаха да го укрепят

  За опасно наклонен стълб сигнализираха жители на хасковското село Книжовник.

  Металният пилон се намира до оградата на къщата на 80-годишния Атанас Митрев, но чрез него по кабел се захранва съседна къща на улица „Единство“ 12, в която живее семейството на 77-годишния Недялко Зайчев. Последният смята, че стълбът е опасен и може да падне, а и кабелът от него е провиснал към земята на нивото на човешки ръст.

  За проблема мъжът съобщил на кметицата на селото Невена Рачева. Тя от своя старана още преди месец и половина уведомила електроразпределителното дружество за случая устно, а по-късно и писмено – на 11.02.2021 г. Близо седмица по-късно е получила писмен отговор. От него става ясно, че от дружеството (бившето ЕВН) са отказали да го ремонтират. Служителите извършили проверка на място и е установено, че посоченият стълб е разположен след границата на собственост на съоръженията на ЕР Юг (след мерене).

  Реакцията на дружеството изумила кметицата, която я смята за неуместна, защото в такъв случай абонатът сам трябва да си ремонтира стълба, за своя сметка. Това видимо е непосилно за стареца, предвид възрастта му и предвид доходите на пенсионерите в България, смята тя.

  „Стълбът е извън частния имот и ангажиментът за ремонт е на електроразпределителното дружество“, настояваха Рачева и Зайчев.

  След запитване на Haskovo.net, от ЕР Юг извършиха нова по-обстойна проверка, при която се потвърди, че стълбът се намира след границата на собственост. Въпреки това обаче обещаха да го ремонтират и укрепят за тяхна сметка. Уточниха, че това ще се случи в следващите няколко дни.

  Поясниха, че там е правена реконструкция на мрежата през 2012 г., но няма приложена улична регулация. Съседният бетонен стълб пък е за улично осветление и е на общината.

  Относно висящия кабел, от електроразпределителното дружество бяха категорични, че той е безопасен, тъй като това е изолиран и гумиран кабел.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   14
   1488
   6 -1
   15:28, 25 фев 2021
   Как да разбирам статията ????????? ЩЕ ПАДНЕ ,КЕ ПАДНЕ .НЕЩО ДРУГО???? да си журналист в Хасково е мечта и затова вземат пари ,ох мъка !!!!
   • Ти
    ти да видиш
    4 0
    15:56, 25 фев 2021
    Добре ,че бързо го редактирахте и има будни граждани да прочетат кви глупости пишете !!!!! резил голям !!!
   • Qw
    Qwrt
    2 0
    20:59, 26 фев 2021
    Я га гледам май са два стълба.
  • 2
   Xi
   Xipodil
   1 0
   17:57, 25 фев 2021
   А кой го е сложил този стълб там ? Едва ли хората сами са си закачили кабелите за него.
  • 3
   Ба
   Бай винету
   1 -1
   18:07, 25 фев 2021
   Сменяйте го , идвам да открия стълба . Да живеий простотията
  • 4
   Ив
   Иван
   1 -1
   18:21, 25 фев 2021
   Ах тази хубава кметица
  • 5
   Ии
   Ииии
   0 -1
   20:41, 25 фев 2021
   Ах тази рокличка
  Последни новини