От х:

Днес в x:

Пряко заетите с диагностика, лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 ще продължават да получават по 1000 лева допълнително

Медицински и немедицински персонал, пряко зает с диагностика, лечение и наблюдение на пациенти с доказан коронавирус в болниците и комплексните онкологични центрове, ще продължава да получава допълнително по 1000 лева нето. Това съобщиха от пресслужбата на Националната здравноосигурителна каса след като членовете на Надзорния съвет на НЗОК са приели правилата, по които ще се изплащат средствата за работещите на първа линия.

По 1000 лв. ще получават и работещите в лаборатории в болничната и извънболничната помощ, които пряко извършват дейности по PCR диагностика на COVID-19, допълниха от пресслужбата.

Средствата ще се изплащат всеки месец според информацията, подавана от болниците. В приетите правила се регламентира и заплащането по 10 лв. за поставена ваксина срещу COVID-19, като месечният размер на средствата, който ще получи всяко лечебно заведение, ще се определя от броя на извършените ваксинации, регистрирани в Националната здравно-информационна система.

Продължава прилагането и на всички досегашни финансови инструменти, насочени към запазване на стабилността на здравната система и подкрепа на работещите в нея.
НЗОК е създала необходимата организация, която да позволи своевременно обработване на отчетните документи на лечебните заведения и изплащане на всички дължими средства не по-късно от 24 февруари.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини