От х:

Днес в x:

Опасни дупки проядоха новия булевард Западен

Пешеходец е стъписан от гледката в краката си

8 месеца след тържественото си откриване, булевард Западен започна да се прояжда. Това констатира екип на Haskovo.net след читателски сигнал за дупки по пътя към кв. Болярово. Проверката показа 15 липсващи решетки на оточни шахти по дясното платно, само в отсечката между Икономическата гимназия и автосервизът на "Опел", който е горе долу на половината път от града до най западния му квартал. По нататък се отказахме да броим, защото както се оказа освен липсващите метални решетки на шахтите налице са и други дупки вследствие на пропадане на асфалта. Под разяденото платно има поне половин метър дълбочина. Кухата основа на пътя създава предпоставка дупката да се разширява при това в посока към осевата линия. Дефекти на асфалта има и на други места но още не се е стигнало до пропадане на пътя, коментираха шофьори.

Дупките създават реална опасност както за разсеяни пешеходци/ виж снимката/, така и за автомобилите които заради четирилентовия път повсеместно не спазват ограничението от 60 км. На две места дупките са маркирани с клони, но на още няколко места поставените пръчки бяха изкарани умишлено и хвърлени на пътя.

ВиК няма отношение към проблема защото още не е приел обекта. Булевардът е в гаранционен срок и още не е завършен по документи, коментира началникът на район хасково към водното дружество Атанас Димов. За замяната на вероятно откраднатите решетки, трябва да се погрижи общината.

Пресаташето на общината Бояна Тодорова, съобщи че за първи път са откраднати наведнъж толкова решетки. Това се случило преди два дни. Само преди две седмици администрацията е подменила липсващи капаци, но сега посегателството е много по мащабно. Нови решетки ще бъдат поставени, но се работи за откриването на извършителите на кражбата информираха още от общината.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини