От х:

Днес в x:

Нова присъда за брокерка за измама със земеделски земи

49-годишната Лили Божинова е осъдена на 2 години и 4 месеца затвор при първоначален общ режим за измама при сделки със земеделски земи. Присъдата е наложена от Районен съд Свиленград по обвинителен акт на прокуратурата в Свиленград, съобщиха от държавното обвинение.

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие, като обвиняемата призна всички факти и обстоятелства от обвинителния акт. Тя е осъдена за това, че през периода от 25.06.2018 г. до 10.07.2018 г., в Свиленград, на три пъти заблудила потърпевшата жена, че като брокер на недвижими имоти ще ѝ съдейства за сключване на сделки за закупуване на земеделски земи в землищата на три села в община Свиленград - Дервишка могила, Райкова могила и Мустрак.

През юни 2018 г., Лили Божинова се свързала по телефона с пострадалата жена. Тя и съпругът й се занимавали със земеделие и наемали земя за отглеждане на различни култури. Осъдената твърдяла, че е брокер на недвижими имоти и че разполага с данни и информация за ниви на обща площ 34 декара, които се продават в землищата на трите села. Твърдяла, че собствениците им ги предлагали на изгодни цени. Лили успяла да убеди пострадалата жена, че действително може да й съдейства за закупуване на земите, но искала предварително да получи парите за тях. Така на няколко пъти потърпевшата изпратила на Лили общо 13 220 лева. Въпреки че обвиняемата обещавала сделките да бъдат оформени документално пред нотариус, това не се случило. Нанесените щети не са възстановени и сделките на се сключени.

Л.Б. е осъждана и преди по същото обвинение – за измама при продажба на земеделски земи в района на свиленградското село Маточина.

Присъдата на Районен съд – Свиленград подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Въ
    Възмутена
    2 0
    23:37, 19 яну 2021
    Тя е осъдена на 2години и 4 месеца ???? Това присъда ли е???
    Затова крадат, лъжат в България много. Корумпирани
    По-строги ЗАКОНИ
  • 2
    Ва
    Ваууу
    2 0
    00:07, 20 яну 2021
    Не за първи път. Е вече обиграна. След решетките ще е научила много неща. Ще го прави по-добре.
    Прокурори, съдии ХАХАХА
Последни новини