От х:

Днес в x:

Tоварен кораб потъна край черноморския бряг на Турция

Tоварен кораб e потънал край черноморския бряг на Турция в окръг Бартън, съобщи местният валия, цитиран от държавните медии в неделя, предаде Ройтерс. 

Четирима моряци от екипажа на товарния кораб Арвин, който потъна в Черно море край бреговете на турския град Бартън в Западното Черноморие, са загинали, предаде турската частна телевизия CNN-Turk.

Шестима моряци от екипажа на кораба са били спасени от екипите на турската брегова охрана, които продължават търсенето на останалите членове на екипажа на потъналия кораб, съобщи валията на Бартън Синан Гюнер пред медиите днес.

Товарният кораб Арвин е плавал от Грузия към България. Валията уточни, че корабът е плавал под флага на Палау, а не под руски флаг, както преди това погрешно бе съобщено. Силната буря, която бушува в Черно море, застига кораба в открито море в района Инкуму, окръг Бартън.

Корабът е потънал, а екипажът, който според CNN-Turk е наброявал 12 души, е успял да го напусне със спасителни лодки. По данни на телевизията екипажът се е състоял от двама руснаци и 10 украинци.

Валията на Бартън разказа, че след получаването на сигнала за бедствие на екипажа към мястото на инцидента са били изпратени намиращите се в района кораби, както и екипи на морската охрана за издирване на екипажа.

Силният вятър и бурята, бушуващи в Черно море, затрудняват придвижването на спасителните кораби.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини