От х:

Днес в x:

Откриват информационен център за депата за отпадъци

Посетителски център, в който гражданите ще получават пълна информация за предстоящото изграждане на депа за твърди битови отпадъци, откриха днес в Хасково ръководителите на проекта. В офиса в малкия бизнесцентър ще подготвят табла с изчерпателни данни за всеки един етап от дейностите.

Търгът за контрол и прозрачност е спечелил "Консорциум Еко Авалон" ООД. Оттам ще изготвят становища за документацията, ще следят за целесъобразността на решенията и за спазването на законовите процедури. Обществената поръчка за изготвянето на техническите проекти на съоръженията и на инсталациите за депата са взели от БТ - Инженеринг. Техните специалисти ще изследват морфологичния състав на отпадъците. Така ще се определи най-удачната технология на депонирането.

Според проекта идейните и техническите разработки за двете площадки- на Регионалния център за неопасни отпадъци в село Гарваново и на Регионалния център за третиране на строителни отпадъци в месността "Кара ямач" трябва да са готови до края на 2010 година.

Проектът се осъществява в сътрудничество между общините Хасково, Димитровград и Минерални бани и е на обща стойност 1 253 000 лева. От тях 187 956 лева са съфинасиране от община Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини