От х:

Днес в x:

23 °C

500 лв. за хвърлен боклук извън определените места

Изображение 1 от 6

  За безразборно изхвърляни отпадъци в района на картинг пистата в Хасково, сигнализира читател на Haskovo.net. Част от боклуците са стоварени край стария път за Пловдив, в близост до депото за строителни отпадъци в Хасково.

  Във вътрешността на гористата местност пък има стари дивани, изхвърлени домашни потреби, автомобилни части, разказа още хасковлийката.

  В същото време, само на метри от нерегламентираното сметище, има депо за строителни отпадъци, а освен това има и други регламентирани места за изхвърляне на едрогабаритния боклук.

  Старите мебели се водят едрогабаритни отпадъци от бита. Те могат да се оставят във фирма "Феникс Гама" в индустриалната зона на Хасково, до завод "Родина", с която община Хасково има сключен договор, какъвто се изисква според Закона за управление на отпадъците, обясни началникът на отдел "Екология" в кметството Любомир Георгиев.

  Дружеството има ангажимент да приема излязло от употреба електрическо и електронно оборудване от бита и едрогабаритни отпадъци от бита - матраци, дивани, фотьойли, печки, хладилници. Транспортът е за собствена сметка.

  "Гражданите могат да ги натоварят и да ги занесат на площадката на "Феникс Гама". Оставят ги и си тръгват. Нито гражданинът плаща, нито фирмата плаща на хората, нито общината", обясни още Любомир Георгиев.

  Той допълни, че автомобилните части трябва да се предават в пунктовете за автомобили, които от своя страна трябва да имат договори за пластмасите, за металите, за маслата. Такива договори трябва да имат и автосервизите, допълни Георгиев.

  Големите количества строителни отпадъци пък трябва да се изхвърлят на площадката до картинг пистата в местността "Кара Ямач" в Хасково. Преди това обаче гражданите трябва да заявят в общината количество на боклука и да платят такса - 4.10 лева на кубик. Иначе за депото няма такса. Там  могат да се изхвърлят и строителни отпадъци от битови ремонти до 1 кубически метър, което е разписано в Наредбата на община Хасково за отпадъците. В този случай заявка не се изисква.

  Забранено е изхвърлянето на строителни отпадъци в кошовете за битови отпадъци, както и на нерегламентирани за целта места, казаха от общината. На входа на депото до картинг пистата има табела, на която е записано, че е предвидена глоба от 500 лева, при изхвърляне на отпадък извън площадката.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 22.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Във връзка с определена задача или ангажимент ще ви се наложи да се потрудите повече, но ще си заслужава. Интересно предложение, в професионален или в личен план ще разнообрази деня ви, като ви накара да се замислите. Подарете си нещо, заслужавате и повече, но го оставете за края на седмицата.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Романтичен флирт или друго нежно чувство ще ви направи по-внимателни към интимните ви партньори. Развитията ще са във ваша полза и бързо ще получите онова, към което се стремите. Други ще са погълнати от делови задачи, но не за дълго. С прагматичен подход ще пристъпите към работа, която ще приключите в рамките на деня.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Случайността ще ви срещне с ценен за вас човек, от когото може да възприемете перспективни идеи. Вероятно ще се наложи да почерпите по щастлив и неочакван повод. Имате конкретни планове за бъдещата си работа, но не избързвайте. Предстои ви развитие в нова за вас посока.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Късметът ви днес е много добър и шансовете ви за успех в професионалните ви търсения са значителни. Предизвикателствата в бизнеса няма да изискват от вас големи усилия и ще се справите с лекота. Пренебрегвате критиките на близките си, но не забравяйте, че те са градивни и целят само вашето добро представяне.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Проявената ви инициатива в сферата, която ви интересува ще ви донесе предимства и задоволи очакванията ви. Имате потенциал да се справите с всичко, което пожелаете, стига да не се отказвате. Търсете сътрудничеството на хората, които цените. Съвместните ви изяви ще са успешни.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Има в живота ви нещо или някой, чието въздействие е особено позитивно. Тази нова тръпка ще ви донесе вълнуващи изживявания, а с постигнато ще поставите основите на бъдещо начинание. С финансовата и морална подкрепа, която имате ще бъдете мотивирани да се трудите и да успявате.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  За работата ви денят ще бъде успешен. Лесно печелите симпатии, очаровайки другите с естественото си присъствие. Денят е подходящ както за финансови операции, така и за пътувания. Нуждаете се и от повече лично време. Момента е подходящ да си го позволите. Не бъдете прекалено критични към себе си.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изпълнени сте с добри намерения да приключите делова задача и това допълнително ще ви мотивира да й се посветите и днес. Ще си осигурите нужните ви средства и ще планирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес социалните ви контакти са повече от задоволителни. Чувствате се добре сред хора, а и получавате уверения за симпатиите, които те изпитват към вас. Работата ви като цяло е спокойна, но може да се наложи да проявите повече инициативност по определен въпрос, за да го тласнете във вярната посока. Денят не е подходящ за рисковани операции.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Имащи добри намерения, ще потърсите близостта на хората, с които да ги осъществите. С някои от тях ще се наложи да поработите повече, привеждайки в желаната посока личните си взаимоотношения, но в името на бизнеса, ще го направите. Любовта ви кара да се чувствате желани и това ви дава допълнително сили.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Рутинни занимания или стартиране на нова работа са сред възможностите на деня. Цените свободното си време и в тази връзка ще се подготвите за предстоящите почивни дни. Други ще хвърлят усилия в една сделка, но резултатът няма да ги разочарова. Новите придобивки ще направят живота ви по-приятен.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Терзанията ви по отношение на някого могат да продължат, за това потърсете контакт с него и се изяснете. На работното място ще се възползвате от толерантното поведение на колега към вас. Сами ще намерите прекият път към човека, който ви вълнува, ако сте искрени и естествени.
  22 окт 2019
  Последни новини