От х:

Днес в x:

11 °C

500 лв. за хвърлен боклук извън определените места

Изображение 1 от 6

  За безразборно изхвърляни отпадъци в района на картинг пистата в Хасково, сигнализира читател на Haskovo.net. Част от боклуците са стоварени край стария път за Пловдив, в близост до депото за строителни отпадъци в Хасково.

  Във вътрешността на гористата местност пък има стари дивани, изхвърлени домашни потреби, автомобилни части, разказа още хасковлийката.

  В същото време, само на метри от нерегламентираното сметище, има депо за строителни отпадъци, а освен това има и други регламентирани места за изхвърляне на едрогабаритния боклук.

  Старите мебели се водят едрогабаритни отпадъци от бита. Те могат да се оставят във фирма "Феникс Гама" в индустриалната зона на Хасково, до завод "Родина", с която община Хасково има сключен договор, какъвто се изисква според Закона за управление на отпадъците, обясни началникът на отдел "Екология" в кметството Любомир Георгиев.

  Дружеството има ангажимент да приема излязло от употреба електрическо и електронно оборудване от бита и едрогабаритни отпадъци от бита - матраци, дивани, фотьойли, печки, хладилници. Транспортът е за собствена сметка.

  "Гражданите могат да ги натоварят и да ги занесат на площадката на "Феникс Гама". Оставят ги и си тръгват. Нито гражданинът плаща, нито фирмата плаща на хората, нито общината", обясни още Любомир Георгиев.

  Той допълни, че автомобилните части трябва да се предават в пунктовете за автомобили, които от своя страна трябва да имат договори за пластмасите, за металите, за маслата. Такива договори трябва да имат и автосервизите, допълни Георгиев.

  Големите количества строителни отпадъци пък трябва да се изхвърлят на площадката до картинг пистата в местността "Кара Ямач" в Хасково. Преди това обаче гражданите трябва да заявят в общината количество на боклука и да платят такса - 4.10 лева на кубик. Иначе за депото няма такса. Там  могат да се изхвърлят и строителни отпадъци от битови ремонти до 1 кубически метър, което е разписано в Наредбата на община Хасково за отпадъците. В този случай заявка не се изисква.

  Забранено е изхвърлянето на строителни отпадъци в кошовете за битови отпадъци, както и на нерегламентирани за целта места, казаха от общината. На входа на депото до картинг пистата има табела, на която е записано, че е предвидена глоба от 500 лева, при изхвърляне на отпадък извън площадката.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 21.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще е най-добре, ако се отдадете на пълна почивка. Позволете си го дори само през един ден от седмицата. Помислете за себе си и за неща, които да ви освежат. Предложение за вечерта ще ви мотивира за промяна на външния ви вид. Не пренебрегвайте онова, което ви предлага сърдечния партньор.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се чувствате в добра физическа и психическа форма и наред със своите задачи ще се включите активно в решаването и на обществените. Ще изпълните както своите, така и очакванията на другите към вас. Волята ви ще укрепне, ще се освободите от съмненията и тревогите си, а пътя ви ще стане по-ясен.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Каквито и усилия да ви струва това останете си в къщи днес и се опитайте да бъдете максимално полезни на себе си и на семейството си. Със свежото си чувство за хумор ще успеете да създадете приятна атмосфера около себе си. Поканете приятели на вечеря и се забавлявайте.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще посветите времето си в проучване на нова дейност, от която очаквате добри доходи. За да напреднете по-бързо се съветвайте с хора, които са запознати с материята и се ползвайте от опита им. Изчистете съзнанието си от тревожни мисли и се посветете на главното, ще успеете.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Пригответе се за работа. Неотложни ангажименти ще приковат вниманието ви. Умората обаче, ще ви накара да потърсите пътища за развлечения и релаксация. И независимо от всичко трябва да се погрижите за дома, децата и родителите си. Останете търпеливи, запазете спокойствие.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Доброто сътрудничество, което градите с партньорите ви се отразява позитивно на мисленето, работата и печалбите ви. Но мислете за себе си, бъдете по-рационални по отношение изразходването на енергията си и не се разпилявайте излишно. Романтично запознанство и начало на дълга връзка.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Поради многото си ангажименти днес ще решавате проблемите си в движение, но грижата ви за другите ще е от първостепенна важност за вас. Възможни са затруднения от технически характер, но ще се справите. Отношенията с човек от обкръжението ви могат да се изгладят с компромиси и от двете страни.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нерешени проблеми от личен характер ще ви занимават и привеждат в активност. Бъдете прагматични и не отхвърляйте съвети и помощ. Чуждият опит също може да ви бъде полезен. Сигурно е, че няма да пренебрегнете интересите си и ще ги отстоявате докрай. Здравето ви се нуждае от повече грижи. Нуждаете се от повече ведрина в живота си.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще постигнете спокойствие и ще балансирате по важност приоритетите си. Наред с това ще се погрижите за дома и семейството си. По отношение на общ проблем ще трябва да предприемете по-решителни стъпки за да го приключите в срок и добре за всички ви. Очакванията ви ще се сбъднат и ще се поздравите с успех.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  За да не останете разочаровани, не хранете прекалени очаквания към никого. Ще бъдете щастливи, ако станете по-малко претенциозни към другите. Отнесете се великодушно към стоящите по-долу от вас и ги насърчете. Проблем може да се окаже неразбирането, което ще срещнете от специален за вас човек. Имайте търпение и не налагайте мнението си.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще въвеждате ред в делата си и без затруднение ще създавате нови познанства. Наред с това ще преосмислите отношенията си с някого, който с поведението си влияе деструктивно на мислите и решенията ви. Следвайте разума и сърцето, това ще ви помогне с достъпни средства да постигнете намеренията си.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Вероятно интуицията ви подсказва да си останете в къщи днес. От друга страна не е изключено ваши добри приятели да ви отправят съблазнително предложение за веселба навън. Делови ангажименти също ще ви изкушават да напуснете леглото днес.
  21 яну 2021
  Последни новини