От х:

Днес в x:

15 °C

500 лв. за хвърлен боклук извън определените места

Изображение 1 от 6

  За безразборно изхвърляни отпадъци в района на картинг пистата в Хасково, сигнализира читател на Haskovo.net. Част от боклуците са стоварени край стария път за Пловдив, в близост до депото за строителни отпадъци в Хасково.

  Във вътрешността на гористата местност пък има стари дивани, изхвърлени домашни потреби, автомобилни части, разказа още хасковлийката.

  В същото време, само на метри от нерегламентираното сметище, има депо за строителни отпадъци, а освен това има и други регламентирани места за изхвърляне на едрогабаритния боклук.

  Старите мебели се водят едрогабаритни отпадъци от бита. Те могат да се оставят във фирма "Феникс Гама" в индустриалната зона на Хасково, до завод "Родина", с която община Хасково има сключен договор, какъвто се изисква според Закона за управление на отпадъците, обясни началникът на отдел "Екология" в кметството Любомир Георгиев.

  Дружеството има ангажимент да приема излязло от употреба електрическо и електронно оборудване от бита и едрогабаритни отпадъци от бита - матраци, дивани, фотьойли, печки, хладилници. Транспортът е за собствена сметка.

  "Гражданите могат да ги натоварят и да ги занесат на площадката на "Феникс Гама". Оставят ги и си тръгват. Нито гражданинът плаща, нито фирмата плаща на хората, нито общината", обясни още Любомир Георгиев.

  Той допълни, че автомобилните части трябва да се предават в пунктовете за автомобили, които от своя страна трябва да имат договори за пластмасите, за металите, за маслата. Такива договори трябва да имат и автосервизите, допълни Георгиев.

  Големите количества строителни отпадъци пък трябва да се изхвърлят на площадката до картинг пистата в местността "Кара Ямач" в Хасково. Преди това обаче гражданите трябва да заявят в общината количество на боклука и да платят такса - 4.10 лева на кубик. Иначе за депото няма такса. Там  могат да се изхвърлят и строителни отпадъци от битови ремонти до 1 кубически метър, което е разписано в Наредбата на община Хасково за отпадъците. В този случай заявка не се изисква.

  Забранено е изхвърлянето на строителни отпадъци в кошовете за битови отпадъци, както и на нерегламентирани за целта места, казаха от общината. На входа на депото до картинг пистата има табела, на която е записано, че е предвидена глоба от 500 лева, при изхвърляне на отпадък извън площадката.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 26.05.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще вземате решения и ще следвате хода на изпълнението им, без да налагате мнението си. С действията си ще покажете на околните, че не търпите възражения, но без да влизате в открит спор или конфликт. Това го можете, но бъдете по-сговорчиви, за да не оставяте съмнения след себе си.
  26 май 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Настоявате прекалено много за нещо, което не е най-доброто което можете да направите за момента. Скоро ще ви се отдаде чудесната възможност да промените работата си към по-добро. Възползвайте се навреме и оставете настрана прекалено трудоемките си планове. В личен план ще ви се наложи да промените мнението си по определен въпрос.
  26 май 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес сте много продуктивни, особено що се отнася до творческата дейност. Ако имате възможност, изберете занимания, които изискват по-голямо уединение и концентрация. Не упреквайте другите за дребните си несполуки и не забравяйте да се усмихвате. Можете да направите вечерта си много приятна.
  26 май 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не пропускайте да насърчите онези, които се нуждаят от подкрепата ви. Създавайки творческа атмосфера около себе си, ще работите в синхрон с колегите и ще бъдете по-благосклонни на компромиси. Срещи и не провокирани покани ще направят деня ви вълнуващ, а намеренията окуражаващи.
  26 май 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес получавате предложения да се заемете с нови дейности, но ще трябва да прецените как това ще се съчетае с настоящата ви работа. Въпреки желанието ви да се включите активно, най-добре ще е да изчакате по-благоприятен момент. По постъпвайте лекомислено относно проблем в отношенията с ваш близък човек. Необходимо да изясните добре ситуацията.
  26 май 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не ви липсва самочувствие и подхождате доста уверено към непривична за вас сфера. Справяте се доста добре и това няма да остане незабелязано. Проблеми с държавната администрация може да ви поизнервят следобед. Не възлагайте големи надежди на обещана ви подкрепа. В последния момент може да се окаже, че ще трябва да се справите сами и това може да обърка плановете ви.
  26 май 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Повечето от работата, която ще свършите през този ден ще бъде подготвителна за нещо голямо в близко бъдеще, така че не се разочаровайте ако не получите реални резултати още днес. Имайте търпение и по отношение на колегите си, не изисквайте прекалено много от тях, тъй като това би могло да породи нежелани конфликти. Изненадайте любимия човек.
  26 май 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес на работното място ви очакват доста неща за вършене, но това едва ли ще се окаже проблем предвид голямата ви работоспособност през този ден. Впечатлявате околните с организираността си и целенасочените си действия. Постарайте се да не пренебрегвате уговорките си към близки хора заради професионални ангажименти, това ще ви създаде само главоболия.
  26 май 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Мнозина от вас ще се съсредоточат върху работата си. Налага се да изясните много неща преди да предприемете каквото и да било. Опитайте се да не се поддавате на внушения и чуждите емоции, пък били те и положителни. Това до голяма степен ще ви натовари и отклони от пътя.
  26 май 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Отнесете се с повече отговорност към себе си, има върху какво да се замислите. Подобрете отношението си към хората, които ви обичат, и без които не можете. Храните очаквания, които е възможно и да не се случат. Заложете на сигурното, то ще ви донесе повече удовлетворение, ако работите върху развитието му.
  26 май 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Авторитетът ви днес значително нараства. Деловите ви ангажименти ще приключат успешно с много добър финансов резултат. Успявате да се справите по блестящ начин с въпрос, който отдавна вълнува и хората около вас. Имайте повече доверие на човек от обкръжението ви, още повече, че той отдавна го е заслужил.
  26 май 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Включването ви в дългосрочен проект поддържа кондицията ви в добра форма и това си личи. Използвайте позициите си, за да защитите интересите си, ако това се наложи, но го направете дискретно, за да не си навличате нечий гняв. Ще отбележите напредък в усвояване на нови знания и повишаване на квалификацията си.
  26 май 2020
  Последни новини