От х:

Днес в x:

-1 °C

500 лв. за хвърлен боклук извън определените места

Изображение 1 от 6

  За безразборно изхвърляни отпадъци в района на картинг пистата в Хасково, сигнализира читател на Haskovo.net. Част от боклуците са стоварени край стария път за Пловдив, в близост до депото за строителни отпадъци в Хасково.

  Във вътрешността на гористата местност пък има стари дивани, изхвърлени домашни потреби, автомобилни части, разказа още хасковлийката.

  В същото време, само на метри от нерегламентираното сметище, има депо за строителни отпадъци, а освен това има и други регламентирани места за изхвърляне на едрогабаритния боклук.

  Старите мебели се водят едрогабаритни отпадъци от бита. Те могат да се оставят във фирма "Феникс Гама" в индустриалната зона на Хасково, до завод "Родина", с която община Хасково има сключен договор, какъвто се изисква според Закона за управление на отпадъците, обясни началникът на отдел "Екология" в кметството Любомир Георгиев.

  Дружеството има ангажимент да приема излязло от употреба електрическо и електронно оборудване от бита и едрогабаритни отпадъци от бита - матраци, дивани, фотьойли, печки, хладилници. Транспортът е за собствена сметка.

  "Гражданите могат да ги натоварят и да ги занесат на площадката на "Феникс Гама". Оставят ги и си тръгват. Нито гражданинът плаща, нито фирмата плаща на хората, нито общината", обясни още Любомир Георгиев.

  Той допълни, че автомобилните части трябва да се предават в пунктовете за автомобили, които от своя страна трябва да имат договори за пластмасите, за металите, за маслата. Такива договори трябва да имат и автосервизите, допълни Георгиев.

  Големите количества строителни отпадъци пък трябва да се изхвърлят на площадката до картинг пистата в местността "Кара Ямач" в Хасково. Преди това обаче гражданите трябва да заявят в общината количество на боклука и да платят такса - 4.10 лева на кубик. Иначе за депото няма такса. Там  могат да се изхвърлят и строителни отпадъци от битови ремонти до 1 кубически метър, което е разписано в Наредбата на община Хасково за отпадъците. В този случай заявка не се изисква.

  Забранено е изхвърлянето на строителни отпадъци в кошовете за битови отпадъци, както и на нерегламентирани за целта места, казаха от общината. На входа на депото до картинг пистата има табела, на която е записано, че е предвидена глоба от 500 лева, при изхвърляне на отпадък извън площадката.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 22.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Упорството и трудът ви ще се възнаградят. На път сте да финализирате проект с положителен резултат. Добри новини, свързани и с личните ви дела. Предстои ви пътуване или друго вълнуващо преживяване. Ще се впуснете в една авантюра, водени от желанието си за разнообразие и нови емоции, но бъдете внимателни.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съвместните ви действия с човека, с когото споделяте и обичате ще са резултатни и напълно ще покрият очакванията ви днес. Като израз на вниманието си към него се погрижете за нещата, които му носят удоволствие. Защото това е любовта, както непредвидима, така и зареждаща с всичко, което е живот.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Активността ви днес трябва да е налице, защото ви очакват много задачи, които ще трябва да свършите добре. Разчитайте предимно на себе си, околните също са заети със своите си ангажименти. Уреждането на важен въпрос ще погълне голяма част от времето ви, но ще ви открие възможности за бъдещето.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  По въпроси от личен характер ще пристъпите към изпълнение на конкретни решения, с което ще ускорите придвижването им напред. Професионалното ви развитие налага повишаване на квалификацията при някои от вас. Паралелно с работата ще овладявате и новостите, бизнеса не търпи застой.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Не ви липсва увереност и това ще ви помогне да се справите със задачите, които стоят пред вас. Бъдете реалисти, задоволявайте се с това, с което разполагате. Не всички от обкръжението ви са искрени към вас, някой може да ви разочарова. Ако внимавате няма да загубите, а ще по мъдреете.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С набраната инерция навлизате в добрата форма и това се забелязва от всички. Възможно е да получите отегчение от определена работа, но като цяло денят ви ще е ползотворен. Това няма да ви попречи да мислите за промяна на някои страни от живота си. Ще общувате с лекота с представители на другия пол, ще флиртувате и ще търсите забавления.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Умората ще отшуми, ако се погрижите лично за себе си. Любими занимания ще подобрят настроението ви и ще направят ролята ви по-значима за някого. Не се колебайте да го посветите в мислите и желанията си, без да ограничавате свободата му.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Очаква ви наситен с емоции ден. С каквото и да се заемете, бъдете сигурни, че ще прекарате приятно. Чувствате се добре в различни компании, а и хората около вас оценяват присъствието ви. Някои от вас се заемат с непосилни задачи, от които впоследствие ще се откажат. Не е изключено някои от вас да пътуват днес.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Среща с интересна и привлекателна за вас личност може приятно да обърка плановете ви за деня. Сами преценете как да подходите. Може би деловите ви ангажименти изискват непосредственото ви участие. Каквото и да предпочетете денят ви се очертава като много ползотворен.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ежедневието ви ще се разнообрази с романтична изненада. Вълненията ще бъдат неповторими и ще ви стимулират към повече екстравагантност. Не пренебрегвайте ангажиментите си към хора, на които особено държите. Ще научите нещо изненадващо, което обаче е свързано с хубави емоции.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Неудържимо ви влече харченето на пари, а днес спокойно можете да си го позволите. Финансовото ви състояние значително ще се подобри. Налага се да проявите повече такт във взаимоотношенията си с ваши близки.
  22 яну 2020
  Последни новини