От х:

Днес в x:

14 °C

15-годишен първомаец посрещна Нова година в ареста за предложен подкуп

Изображение 1 от 2

  15-годишен младеж посрещна нова година в ареста на РУ Първомай, съобщават от пресцентъра на ОДМВР - Пловдив. Той предложил на проверяващ автопатрул подкуп, за да избегне санкцията на закона за непълнолетен и неправоспособен водач,.

  Тридесет минути преди полунощ на 31 декември автопатрул на РУ Първомай спрял за проверка в населеното място лек автомобил Рено еспейс. Превозното средство - чужда собственост, било  управлявано от непълнолетен местен жител. Униформените разяснили на 15-годишното момче, че за извършеното нарушение по ЗДвП предстои дерегистриране на автомобила и съставяне на акт за установяване на административно нарушение. Момчето се опитало да избегне санкцията, подхвърляйки на пода на патрулния автомобил банкнота от 50 евро с думите: "Това е, за да се почерпите!". Служителите на реда задържали младежа в ареста на районното управление, а след доклад на компетентната прокуратура по случая е започнато бързо производство. 
  В следобедните часове е  бил привлечен за обвиняем по чл 304 а от НК. Работата по случая продължава Окръжна прокуратура и служители на РУ Първомай.

  Parwomai.NET

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Последни новини