От х:

Днес в x:

Лишени от родителски права майка и баща отвлекли децата си

Майка и баща, лишени от родителски права, са отвлекли децата си. Двамата чужди граждани са били обявени за издирване и е за тях е била издадена Европейска заповед за арест и преследване от белгийски съд.

Мъжът е белгийски гражданин, а жената - гражданка на Турция и с белгийска карта за пребиваване. Те са задържани в България и вчера Окръжен съд – Хасково им е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от Темида.

Бащата Х.Д и майката Ф.Т. незаконно държали малолетните си деца за повече от пет дни извън територията на Кралство Белгия. Посоченото престъпление е наказуемо с от 1 до 5 години затвор и глоба от 50 до 1000 евро.

При разглеждане на мерките им за неотклонение, съдът в Хасково се съобрази, че те са чужди граждани, нямат постоянен или настоящ адрес в България. Поради това мерките „подписка“ или „домашен арест“ не са адекватни и не могат да осигурят участието им в същинското производство по екстрадиция. С тези съображения съдебният състав уважи исканията и взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ и за двамата родители.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хи
    Химената
    3 -1
    22:17, 30 дек 2020
    Мръсна държава ! Заслужава си унищожението ! Дори е малко !
Последни новини