От х:

Днес в x:

1 °C

Приеха план-сметката за такса смет за община Хасково за 2021 година

План-сметката за такса смет за община Хасково за 2021 година беше приета на днешното онлайн заседание на Общинския съвет.

Докладна записката беше внесена от кмета Станислав Дечев.

По нея беше постъпило възражение от хасковлията Станимир Стоянов, който заедно с още двама съграждани даде брифинг преди два дни.

На днешното заседание възражение имаше от общински съветник, който заяви, че е несправедливо плащането на такса смет от страна на фирмите за транспортиране и третиране на отпадъците, тъй като промилите са различни за тези, които заявяват контейнери и тези, които не заявяват.

Думата взе кметът Станислав Дечев. Той отново обясни, че като цялото не е правилна методиката за изчисляване на такса смет, но така е зададена от законодателя. Допълни, че именно в тази връзка възнамерява още в началото на следващата година да се създаде комисия от експерти с участието на общински съветници, включително да има обществени обсъждания, за да се направи нова методика за изчисления на такса битови отпадъци, така че тя да бъде справедлива и за гражданите, и за фирмите.

В крайна сметка докладна записката беше приета с 26 гласа „за“, 10 гласа „против“ и 2 „въздържал се“. Може да я видите тук.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Из
  Изселник по неволя
  48 -7
  12:23, 18 дек 2020
  Твърдата ми препоръка е да не вярвате на ГЕРБ !
  • Аз съм назначен от ОПГ ГРОБ/ДПС да храня Хасковските Мутри и Бейове
   ...
   Събираме такси за смет и със събраните пари правим обществени поръчки към фирите на Тенчо Сервитьора и Пискюла на 3-йно раздути цени :))
  • Пр
   Преди изборите
   2 0
   10:51, 20 дек 2020
   Преди изборите лизахте нали? Сега ви го напераха!
 • 2
  По
  Порчо
  44 -5
  12:36, 18 дек 2020
  Изедници мръсни! Крадци и далавераджии! В гроба да си ги носите тези крадени пари, дето ги дерете от гърба на едва креещия хасковски бизнес!
 • 3
  Гр
  Гражданин
  38 -3
  13:04, 18 дек 2020
  Кмете не лъжи! Законът за местни данъци и такси си е наред и в него пише в чл.67 ал.8, че таксата за битови отпадъци може да се определи:
  а) индивидуално определено количество битови отпадъци за имота, включително чрез торби с определена вместимост и товароносимост;
  б) количество битови отпадъци за имота, определено съобразно броя и вместимостта на необходимите съдове за събиране на битовите отпадъци и честотата за тяхното транспортиране;
  в) брой ползватели на услугата в имота;
  Общинският съвет не е променил съгласно закона своята общинска наредба, съгласно закона на Кмета трябва да се наложи глоба за неспазване на задълженията си.
 • 4
  Ба
  Баламурия
  29 -3
  13:11, 18 дек 2020
  Търпете, нали сте овце! Кой е законодателят, да не е някой друг, а не гербестанската измет?
 • 5
  Та
  Таксоплатец
  28 -2
  13:14, 18 дек 2020
  Публикувайте поименно кой как е гласувал... ако ви стиска
 • 6
  Az
  AZ
  26 -2
  14:32, 18 дек 2020
  План сметката накрая я плащаме ние.
 • 7
  J.
  J.
  39 -4
  15:12, 18 дек 2020
  Боклука си ти, Кмете! Избраха те калинките, турците, циганите и всички свързани с властта плазмодии. Така те командорят Теню и дружките му, кукло на конци!
 • 8
  Qw
  qweqwe
  16 -1
  15:31, 18 дек 2020
  А ще може ли да изхвърляме строителните отпадъци ???
 • 9
  Ще
  ще пишем и до
  9 0
  19:48, 19 дек 2020
  омбудсмана, вашето е пълно безобразие, ва фона на безработица и безпаричие да увеличавате такси, какви хора сте? после защо хората вимразели, еми затова!

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
16 яну 2021
Последни новини