От х:

Днес в x:

Меркел призова за нови рестрикции до средата на януари

Германският канцлер Ангела Меркел призова днес за нови рестрикции, до средата на януари, в цялата страна, тъй като наложените до момента мерки се оказват недостатъчни за овладяване на нарастващия брой случаи но коронавирус, предаде Франс прес.

Броят на контактите между хората е твърде висок, ограничаването им е недостатъчно, заяви канцлерката пред депутатите в парламента. Тя изрази съгласие с препоръките за затваряне на магазините в страната след Коледа до 10 януари и се противопостави на отварянето на хотелите.

Германия съобщи днес за 590 нови смъртни случая, свързани с короновируса, което бележи нов рекорд за денонощие, предаде Асошиейтед прес. Институтът "Роберт Кох" съобщи също за 20 815 нови заразени.

Няколко германски провинции, включително Саксония и Бавария, вчера обявиха мерки, които ги доближават до "твърд локдаун". Властите предупредиха, че трайно големият брой заразени може да претовари болниците и че твърде много хора пренебрегват ограниченията, наложените заради пандемията.

Висши правителствени служители предложиха въвеждане на национален твърд локдаун за две седмици след Коледа. Той предвижда удължаване на ваканцията на учениците със седмица и затваряне на магазините за стоки, които не са от първа необходимост. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини