От х:

Днес в x:

Деца от 14 града на България рисуваха и снимаха във „Вълшебството на сезоните“

Приключи деветото издание на конкурса за рисунка и фотография на тема „Вълшебството на сезоните“, обявен от Астрономическа обсерватория при ОП „Младежки център“ – Хасково.

Поради пандемичната обстановка конкурсът беше прекратен през месец март и възобновен отново през октомври.

Въпреки дистанционното обучение на учениците почти през цялото време и затварянето на извънкласните институции и школи, в конкурса участваха 159 деца със 163 рисунки и 92 снимки от 14 града в цяла България.

За съжаление, традиционната изложба, която се експонира с най-добрите творби на учениците всяка година, сега не може да се състои.

Отличените от жури участници ще получат своите награди на място в Младежки център – Хасково или по куриер.

Всички представили се най-достойно момичета и момчета ще получат чаши с техните рисунки или снимки. Наградите са осигурени от ОП „Младежки център“ – Хасково и Астрономически клуб „Хелиос“ – Хасково.

В конкурса за рисунка 5-годишният Айан Ахмедов от Търговище е с първото място във възрастовата група до 7 години.

Първа награда в групата 1-4 клас отива при второкласничката Денислава Дончева от Школа „Арт Попово“.

Във възрастова група 5-7 клас печели първо място Христина Нишева, на 11 год. от Арт-школа „Дъга“ при ОП „Младежки център“- Хасково.  

Носителката на първа награда  във възрастова група 8-12 клас е  Десислава Димитрова, която е в 11 клас на ПЕГ „Екзарх Йосиф I“- Ловеч.

В конкурса за снимка, показваща красотата на сезоните, при най-малките няма присъдена първа награда. Носител на втора е Александър Йорданов Димитров, 3 клас от ОУ  „Христо Смирненски“ в Хасково.

Във възрастовата група 5-7 клас най-високо е оценена фотографията на петокласника Петър Делчев от ОУ „Пенчо Славейков“ –Димитровград.

В по-голямата възрастова група, първата награда заминава за Казанлък. Тя е за снимката на 18-годишният  Давид Кулев от Детска АРТ школа „Живопис“.

Сюзан Жулиянова от ОУ "Св.Климент Охридски" в Хасково печели специалната награда на Астрономически клуб "Хелиос" – Хасково

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини