От х:

Днес в x:

Намирането на свободни ковид-легла в областта е трудно, рекорден е броят на новозаразените

В отделението за ковид инфектирани в димитровградската МБАЛ "Света Екатерина" са настанени 28 души, с което капацитета му е почти запълнен, по информация от местната болница.

Проблемно е настаняването на болни пациенти, носещи коронавируса в цялата област, коментират роднини на нуждаещи се от лечение пациенти.

За рекорден брой новозаразени с коронавирус в хасковска област, както и в община Димитровград, съобщават от Областния оперативен щаб днес.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 2098. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 124. На домашно лечение са 1263 човека, починали са 109, а напълно излекувани са 602 човека.

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 122 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, починали - 2  и излекувани - 5.

Разпределението по общини на новозаразените лица е:

Хасково – 50; Димитровград – 38; Харманли – 12; Свиленград – 8; Тополовград – 2; Любимец – 1; Симеоновград – 5; Минерални бани – 2; Ивайловград – 2; Стамболово -2;

Сред положителните лица, констатирани с COVID-19, са: 

Лекар и медицинска сестра от МБАЛ-Хасково, медицинска сестра от доболничната помощ от община Хасково, лекар от доболничната помощ от община Свиленград и медицинска сестра от община Харманли.

Починали са:  мъж на 66 години от община Симеоновград, диагностициран на 17 ноември, с диабет и хронично бъбречно заболяване; мъж на 72 години от община Стамболово, диагностициран на 14 ноември, с диабет, сърдечно, хронично неврологично и хронично бъбречно заболяване.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини