От х:

Днес в x:

4 °C

Медици и учител сред новозаразените 48 души с коронавирус в Хасковско

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 48 нови положителни случая на коронавирусна инфекция и 3-ма починали.

Отново най-много новозаразени има в Хасковска община-16 души. В  Димитровград те са  12; Харманли – 2; Свиленград – 10; Тополовград – 3; Симеоновград – 2; Ивайловград – 3.

Сред положителните лица, констатирани с Ковид-19, са две медицински сестри от МБАЛ-Свиленград, медицинска сестра от доболничната помощ от община Харманли и лекар от МБАЛ-Хасково.;

Преподавател от ПМГ "Иван Вазов" - Димитровград. След проведено епидемично проучване под карантина са поставени ученици от два -11-ти и един 12-ти клас.

Починали са:мъж на 66 години от община Хасково, диагностициран на 16 ноември, със сърдечно заболяване; жена на 79 години от община Хасково, диагностицирана на 16 ноември, с хронично неврологично заболяване;

жена на 80 години от община Харманли, диагностицирана на 11 ноември, с хронично неврологично заболяване.

 Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1824. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 150. На домашно лечение са 1086 човека, починали са 95, а напълно излекувани са 493 човека.

Петима от установените с инфекцията, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (20)

 • 1
  Ха
  хайде обяснете ми
  18 -5
  13:38, 22 ное 2020
  Интересно защо заразени и болни са само учители по училищата! Няма нито една директорка, която да е болна! Това директорките на училища имат някакъв свръх имунитет или просто си се крият по кабинетите си! И как тези женички ще имат правото и властта, дадена им да преценяват кое е опасно за ученици и учители! Ами то от на завет - нито вятър, нито студ се усеща! Ситият не вярва на гладния! Пък надутите директорки на училища не вярват, че има вирус, че върлува и че е опасно за учители и ученици! Пълна пародия на образование и на ГРИЖА ЗА ХОРАТА!
  • Об
   обяснение
   6 -14
   13:43, 22 ное 2020
   Значи много ви е лесно да пишете по форумите като... Виж коментара
  • Бе
   Без много емоции
   4 -12
   14:11, 22 ное 2020
   Без да защитавам когото и да е, учителите са много... Виж коментара
  • По
   По- строги мерки!
   10 -2
   21:07, 22 ное 2020
   Абе,вие луди ли сте, бре? Незабавна триседмична карантина на България затваряй всичко колко млади хора трябва да загубят живота си бре жалко за приятелите ми и тяхните семейства!
  • Ме
   мерки
   6 0
   21:37, 22 ное 2020
   Защо в България има толкова смъртни случаи защото няма мерки магазините са пълни с хора това е лудост!
 • 2
  За
  запознат
  15 0
  14:20, 22 ное 2020
  Ако правилно разпознавам опита да се опише една директорка - то тази вече веднъж е гонена с подписка! Но понежа е мафиотка със съответните познаства - всички сигнали и протести са обречени на неуспех, защото се прикриват! Пуснала е пипалата си надълбоко и се държи на директорското място не с качества и умения, а с пари и заплахи! И най вече с проклетия!
  • Не
   незапознат
   1 -6
   17:33, 22 ное 2020
   Понеже съм незапознат и не мога да коментирам вино... Виж коментара
 • 3
  Да, защото са много учителите - да ги изложим на риск! Те могат да се разболяват и да умират! Нали са много. Трябва да пазим директорките на училища! Те са като слънцето над всички класни! Без тях всичко е загубено!
  • СЕ
   С емоции
   7 -11
   15:58, 22 ное 2020
   Госпожо, когато избрахте тази професия, не знаехте... Виж коментара
  • До
   до даксалката
   7 -5
   17:29, 22 ное 2020
   Хей даскалке май четеш, но не разбираш?
   Много ясно ти бе казано че ако в Хасково има 10 училища то тогава:
   - Ще има 10 директорки
   - Ще има 1000 учителки
   И когато заболяемостта е 5 на 1000 какво ще стане:
   ще има болни 5 учителки и директорки все още няма да има.
   А когато заболяемостта е 10 на 1000 какво ще стане:
   Ше има болни 10 учителки и 1 директорка.
 • 4
  Аа
  аааа
  8 -1
  17:27, 22 ное 2020
  Ма никой насила не ги е карал да стават директорки - те сами са поискали. Колкото до учителската професия а и за всички останали професии - кога напоследък е имало такава "чума" по хората, че трябва толкова да се дистанцираме едни от други и да се страхуваме от всеки - дали ще ни зарази!
  Вижте по статистистически данни - кои най-много се зарязават последните седмици - лекари, сестри, мед. персонал и УЧИТЕЛИ! Джи пи та преглеждат по телефона, защото са застрашени. А учителите, които имат вече развити начини за он-лайн обучение не им дават да обучават дистанцинно! Те не са застрашени! И всеки който иска може да стане учител - поне да учи и да завърши. А за работа - ако си плати на директорка и ще работи и ще се заразява! Това е положението!
  • Фи
   Фиторлък
   0 -2
   19:51, 22 ное 2020
   Другари, вашата "статистика" я знаем, знаем и вашите "новини". Разликата е че сега има повече от два канала проправителствени ТВ и вместо поувехналите "Работническо дело" и т.н. има разни нет бг инфо и т.н., но поне толкова предани на каузата мисирстване в полза на водещата линия на Партията.
 • 5
  Ак
  актуално
  11 -1
  19:26, 22 ное 2020
  Разумните родители вече отказват да пускат децата си на училище! Симулации на немски университет за разпространение на заразата! В една класна стая с 26 ученика и 1 учител, който и да кихне или изкашля, дори при издишване на болен, вируса до 30 секунди се разпространява, а до 2 минути е във всяка част на стаята! При леко отворени прозорци - почти няма ефективно разреждане и изчистване на въздуха! При широко разтоворени прозорци вече става циркулация и изместване на заразеният въздух от чист! Но не напълно! Голям майтап - по сред студа да се седи на отворени прозорци, децата след физическо например и по тениски, потни или запъхтени - ами то не трябва дори корона вирус, за да се протегна след ден два от пневмония! Ама нали Красимирчо е инат. Много е загрижен за социализацията на това виртуално покеление, за здравето им не!
  • Та
   Така е!
   1 -3
   19:52, 22 ное 2020
   Раз умен, два едва ли!
  • <то така ама
   3 -1
   22:28, 22 ное 2020
   То и разумни те хора спряха да се навират по не хранителните магазини но има и не разумни боклуци които не се спряха да хойкат и дс сеят заразата разни лъжливи намаления но това е престъпление мерки смях
 • 6
  28
  285
  5 0
  20:06, 22 ное 2020
  Христинка боева спи ли какво чака
 • 7
  Хм
  хм
  3 -3
  20:52, 22 ное 2020
  Бе те тия мижутурки от къщи си работят! Или все са в отпуска, или в болнични! Те и иначе не могат решения да вземат и по казуси да дават съвети и препоръки, пък вие искате публично да поемат отговорност за вашите деца или пък за учителите! Това са едни продажници, нямащи нищо общо с образованието или дори с морала! За тях всичко е пари и облаги!
 • 8
  Взимай си редовно хапчетата и ще си рахат. Няма да пречиш на другите и на себе си!!?..
 • 9
  Имащите власт нямат втеме да мислят това е престъпление затваряй всичко за седмици виште Белгия вземете пример от хората човешкият живот не може да се купи с пари
 • 10
  11
  11111
  2 -2
  22:35, 22 ное 2020
  Бащата хванал Иванчо да гледа порно и му се кара:
  - Ти що гледаш тази порнография, а не учиш!!
  А Иванчо:
  - Ми нали образованието ни било порнография!

Хороскоп за 20.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
20 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
20 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
20 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
20 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
20 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
20 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
20 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
20 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
20 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
20 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
20 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
20 яну 2021
Последни новини