От х:

Днес в x:

Още 50 с Ковид, двама починали в Хасковско

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 50 нови положителни случая на коронавирусна инфекция и двама починали.

Отново най-много диагностицирани за последните 24 часа има в община Хасково- 23 души, в Димитровград са 9, в Харманли-7, позитивни в  Свиленград и  Любимец и Минерални бани са по 3души, в Тополовград-2.

Починали са: мъж на 57 г. от община Димитровград, за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания, диагностициран на 5 октомври и починал на 6 октомври и жена на 80 години от община Хасково със сърдечно заболяване, диагностицирана на 4 октомври и починала на 6 октомври.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 987. Общо хоспитализираните лица са 94. В МБАЛ-Хасково са настанени 44. В МБАЛ-Димитровград са настанени -9. МБАЛ-Харманли са настанени 12. В МБАЛ-Свиленград са настанени 19. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 4. В лечебни заведения извън областта се лекуват 6. На домашно лечение са 531 човека, починали са 52, а напълно излекувани са 310 човека.

Трима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини