От х:

Днес в x:

3000 лв. глоба ще получи пловдивско заведение след скандалния купон до зори

Областната дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/ - Пловдив още днес ще състави акт и ще наложи глоба на клуб "Сохо" за неспазване на противоепидечичните мерки и робата на заведението след 23:30 часа. Решението е взето по настояване на областния управител на Пловдивска област Дани Каназирева и след разговор с директора на ОДБХ д-р Михаил Кръстев. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация като уточниха, че глобата е в размер на 3000 лева.

"Даденият толеранс от 10 дни приключи. Проверките продължават. Спираме с предупрежденията и започваме със санкции на обекти, които не спазват заповедите на здравния министър и решенията на Областния кризисен щаб", е казала още Каназирева.

На онлайн среща с кметовете на общините в областта е било взето решение, по искане на областния управител, по места да бъдат сформирани екипи, които засилено да проверяват заведенията - особено в петък и събота. Кметовете са съобщили, че вече работят с органите на реда по контрола и спазването на противоепидемичните мерки в кооперативните пазари.

Скандалът в Пловдив се развихри около бурен купон в местен клуб, продължил след полунощ. Сигнали били подадени на 112, полиция дошла в 1:30 след поредно обаждане на спешния телефон. Но униформените си тръгнали, без това да се отрази на празненството. Обяснението им пред хора от квартала било, че на купона са зам.-кмет и шеф на "Напоителни системи".

Клуб "Сохо" е работил много след полунощ, въпреки ограничението заведенията в Пловдив да затварят в 23:30 часа. За това съобщи във фейсбук пловдивчанинът Ивайло Спасов, който предава на живо от улицата пред заведението. "В 1:30 през нощта полицаите ми казаха лично на място, че правили 3 забележки на заведението Сохо, но не могат да го затворят, тъй като в заведението били заместник-кмет на Пловдив и шефът на Напоителни системи. Щели да пуснат докладна до шефа си“, пише той. Купонът е продължил през цялата нощ. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пр
    Предложение
    0 0
    17:36, 4 ное 2020
    3000 лв?! Само това ли?! Муха ги ухапала. Предлагам, на тези, а и на всички останали, които не могат да спрат с гюбеците, да им се отказва лечение и прием в болница, ако са с положителен тест за Ковид 19.
Последни новини